Hlavní navigace

Koncem března vyjde první Intel Arc GPU

16. 3. 2022

Sdílet

 Autor: Intel
Intel konečně vstupuje na trh grafických procesorů.

Intel 30. března představí první Arc GPU a stane se tak třetím zásadním hráčem na trhu grafických karet. Mělo by se tak udát během webcastu, v němž k novému procesoru zveřejní podrobnosti. 

„Líbí se mi na hráčské komunitě, jak neustále posouvá výkonnostní hranice hardwaru i softwaru, zejména toho grafického,“ uvedl Roger Chandler, viceprezident a generální manažer divize Intel Client Graphics Products and Solutions. 

Jak spravujete více cloudů ve vaší firmě?

A ač oficiálně budou podrobnosti známy na konci měsíce, některé už nějakou dobu nejsou tajemstvím. Ostatně, Intel výkon čipů prezentoval už i v ukázkovém videu na několika herních titulech. Původní název čipu dnes nazývaného Alchemist byl Xe-HPG, později ho budou následovat Battlemage a Celestial. 

soutez_casestudy

Minulý měsíc firma prozradila též to, že letos hodlá pustit do prodeje víc než čtyři miliony diskrétních Arc GPU, které tak pomohou zotavit trh, který už několik měsíců hůř reaguje na poptávku. 

Ještě v prvním kvartále by měly být vydány čipy Arc Alchemist pro notebooky (tedy zjevně v den představení 30. března), ty pro stolní počítače přijdou v kvartále následujícím.

 

Získejte pro svůj produkt či službu ocenění IT produkt roku! Soutěž „IT produkt roku“ vyhlašuje redakce Computerworldu s cílem vyzdvihnout výrobky disponující vlastnostmi, které je významně odlišují od konkurenčních produktů stejné kategorie. Může přitom jít jak o celkově inovativní pojetí produktu, tak o jednotlivé funkční zdokonalení, výrazně zjednodušené ovládání nebo třeba o výjimečně příznivou cenu.

Soutěž probíhá ve třech samostatných kolech v kalendářním roce a každý postupující produkt či služba do jednoho ze tří finálových kol získává právo na titul IT produkt roku.

Máte-li zájem účastnit se soutěže IT produkt roku, neváhejte. Kontaktujte nás prosím na itprodukt@iinfo.cz.

O přihlášku a více informací si můžete napsat nebo zavolat na telefonech 776 204 420 nebo 604 266 707 či 725 326 893, případně na také na adrese itprodukt@iinfo.cz.

Byl pro vás článek přínosný?