Hlavní navigace

Konec dubna přinese nové ceny roamingu v EU

3. 4. 2016

Sdílet

 Autor: Fotolia © vladimirfloyd
Evropská komise pokračuje v tlaku směrem ke zrušení předražených roamingových cen za volání v rámci EU. V dubnu začnou platit nové ceníky, roaming skončí za rok.

V rámci nařízení Evropské komise upravují od 30. dubna mobilní operátoři své ceníky roamingových poplatků v rámci Evropské unie.

 O2 nabídne dva roamingové tarify - Volání bez hranic a Svět Basic. Tarif Volání bez hranic, jehož součástí bude od léta cestovní pojištění, je možné zdarma aktivovat už nyní.

V souvislosti s novou evropskou regulací O2 od 30. dubna nabídne také nový tarif Svět Basic. V rámci tarifu Svět Basic se volání, posílání SMS a datování v zemích EU začne účtovat stejně jako v České republice s příplatkem za spotřebovanou jednotku. Naipak končí O2 Eurotarif.

Příplatky za použití roamingu účtuje O2 následující: za minutu hovoru a 1 spotřebovaný MB dat si připočítává 1,6 Kč, za SMS pak 0,65 Kč. U hovorů a dat je to o 5 haléřů méně, než povoluje horní hranici EU, u SMS využil operátor maximální příplatek. V případě vyčerpání volných jednotek v rámci příslušného tarifu bude operátor účtovat 5,10 Kč za příchozí hovor.

Vodafone také ke stejnému datu upravuje roamingové ceny. K ceně hovoru si operátor připočte 1,65 Kč, stejně jako využitému MB dat. Cena za SMS bude 0,67 Kč.

Stejně tak bude postupovat od konce dubna i T-Mobile. K odchozímu hovoru a MB dat si připočítá 1,65 Kč k ceně podle příslušného tarifu, k SMS si naúčtuje 65 haléřů a k příchozímu hovoru 37 haléřů. Textovka vyjde na 1,65 koruny.

Nové tarify by se měly aktivovat automaticky s výjimkou firemních smluv.

CS24

 

 

Byl pro vás článek přínosný?