Hlavní navigace

Konkurent Slacku a Microsoft Teams má jméno Cliq

2. 10. 2017

Sdílet

 Autor: Fotolia © Dmitry
Indická společnost Zoho představuje konkurenta pro Slack a Microsoft Teams. Jmenuje se Cliq!

Většina klíčových funkcí Cliqu by měla být zkušenějším uživatelům zavedených aplikací pro kooperaci povědomá, nabízí skupinový chat, sdílení souborů či audio/video hovory, kdy pro jednotlivé skupiny či projekty mohou být dále vytvářeny oddělené komunikační kanály. Díky svým botům může Cliq do komunikace automaticky přidávat nejrůznější data, která může brát i ze služeb třetích stran, jichž podporuje víc než dvacet, včetně Google Drive či Dropboxu.

Hlavní síla Cliqu však spočívá v jeho integraci se sadou nástrojů domovské značky Zoho, jako jsou Zoho CRM, Zoho Mail a Zoho Docs, skrz které jej lze rovnou také otevřít. Celkem indická společnost zaměřující se hlavně na menší a střední firmy těchto nástrojů nabízí 38 a v rámci předplatitelského balíčku Zoho One jsou k mání za 30 dolarů měsíčně za uživatele.

„To je to, co činí Cliq skutečně zajímavým,“ hodnotí Brent Leary ze společnosti CRM Essentials.

příloha_ovladnete_sva_data

Zoho navíc disponuje vlastní inteligentní asistentkou jménem Zia, která skrz Cliq může například s předstihem zasílat upomínky, proaktivně vytvářet chatovací skupiny, přidávat do nich členy anebo vytvářet poznámkové zápisy ze společných diskuzí. Ačkoliv šéf Zoho Raju Vegesna přiznává, že integrace umělé inteligence do Cliqu je zatím ve „velmi rané fázi“.

Cenově Cliq vychází také sympaticky, mezi jedním a třemi dolary za uživatele měsíčně, dle obsahu a míry integrace s ostatními nástroji. Bezplatná verze pak skýtá například 100 GB úložného prostoru nebo 10 aktivních integrací se službami třetích stran.

Byl pro vás článek přínosný?