Hlavní navigace

Lenovo nabídne v Evropě mobilní volání bez potřeby SIM karty

22. 2. 2016

Sdílet

 Autor: Lenovo
Novou službu Connect, která jeho zákazníkům pomůže snížit náklady na roaming, představilo Lenovo.

Čínská společnost Lenovo chystá jedinečný projekt Connect -- globální bezdrátovou službu, která uživatelům umožní přístup do mobilní sítě v zahraničí bez nutnosti instalace nových SIM karet a jiných nezbytností.

Ale co je důležité - za lokální ceny jak za volání, tak za internetové připojení, a to prostřednictvím chytrých mobilních telefonů, tabletů nebo počítačů. Zástupci firmy svůj záměr představili na barcelonském veletrhu Mobile World Congress. Smyslem je poskytování něčeho, co společnost označuje jako „globální roaming“.

Uživatelé si totiž například v zahraničí často musejí kupovat nové SIM karty, aby získali přístup k síti, ovšem mnohé notebooky nemají pro SIM karty potřebné sloty. Se službou Lenovo Connect však SIM karty vůbec nebudou potřebovat, jelikož konektivita bude součástí zařízení Lenova.

CS24

Na uživateli tak jen bude, aby se prostřednictvím speciální aplikace připojil a telefonoval za lokální ceny. Nejdřív bude Connect dostupný v Číně, na mobilních telefonech LeMeng X3 a tabletech Miix 700, ještě do konce března však budou službou vybaveny notebooky ThinkPad, určené pro evropský trh. Kdy se Connect dostane také do USA, společnost neuvedla.

Lenovo přímo nevlastní mobilní sítě, aby však mohlo novinku nabízet, stane se takzvaně virtuálním operátorem, zprostředkovávajícím služby ostatních. Uživatelé si je tak budou kupovat přímo od Lenova.

Byl pro vás článek přínosný?