Hlavní navigace

Linky: Preview Internet Explorer 10

6. 7. 2011

Sdílet

Další rootkit nutí k přeinstalování Windows. Na světě je Service Pack 1 pro MS Office 2010. Jaká jsou rizika využití služeb nabízejících zrcadlení serverů?

Pravidelný přehled bezpečnostních novinek na dalších webech IDG.cz.

 

Nová verze prohlížeče Opera 11.50 nabízí synchronizaci hesel, která se hodí, pokud člověk používá browser na více počítačích. Bezpečnostní rizika by zde prý být neměla.

Computerworld.cz

 

Angry IP Scanner, zdarma dostupný nástroj pro zjišťování IP adres v síti.

PCWorld.cz

 

Nová varianta trojského koně, kterou Microsoft nazval Popureb, se do operačního systém zavrtá tak hluboko, že jediný způsob, jak jej z něj dostat, je vrátit se k výchozí konfiguraci Windows. Tak jako v případě řady jiných rootkitů, i tento se skrývá v sektoru MBR, v prvním sektoru pevného disku, z něhož počítač bootuje, takže je pro operační systém i bezpečnostní programy prakticky neviditelný.

Computerworld.cz

 

Několik tipů na zabezpečení smartphonů s OS Android (např. zdarma dostupná aplikace Lookout Mobile Security).

PCWorld.cz

 

Microsoft vydal Internet Explorer 10 Platform Preview 2. Tato verze, určená vývojářům, již nabízí podporu např. HTML5 i dalších nových technologií.

Computerworld.cz

 

Uvolněn byl Service Pack 1 pro Microsoft Office 2010. Zatím je třeba stahovat ručně, v automatické aktualizační službě Windows Update se objeví až časem. Kromě obvyklého souhrnu bezpečnostních záplat obsahuje balíček i některé nové funkce.

Computerworld.cz

 

Seriál Manažer bezpečnosti. Tentokrát se týká využití služby Akamai (zrcadlení serverů pro jejich větší dostupnost z určitých míst světa). Jaká to s sebou nese bezpečnostní rizika?

Computerworld.cz

 

ICTS24

Trh s bezpečnostním softwarem podle Gartneru loni opět vzrostl. Celosvětově o 12 %, v ČR až o 14 %. Velcí dodavatelé si vesměs udrželi své pozice.

 ChannelWorld.cz