Hlavní navigace

Linky: SP1 Pro Windows 7

1. 3. 2011

Sdílet

Uživatelé se zbytečně ohrožují neaktualizovanými plug-iny, srovnání 10 bezpečnostních balíků verze 2011, jak zaměstnancům povolit používat v práci soukromé smarphony bez bezpečnostních rizik... Pravidelný přehled bezpečnostních novinek na dalších webech Idg.cz.

Při instalaci SP1 pro Windows 7 se může zobrazit chybová hláška, upozorňující na to, že „následující aktualizace budou potřebovat reinstalaci".

Computerworld.cz

 

80 % uživatelů Internetu má webový prohlížeč s nějakou bezpečnostní zranitelností, která však již byla výrobcem opravena. Hlavní problém ovšem není v samotném prohlížeči (ty má takto zranitelné 25 % lidí), ale u plug-inů a dalších doprovodných nástrojů. Rizikem je přirozeně plug-inu Adobe Readeru, ale ještě větší problém je s Javou, hrozí také neaktualizovaný QuickTime.

Computerworld.cz

Poznámka: Vzhledem k upozorňování na aktualizace nebo k tichým aktualizacím u Firefoxu, Internet Exploreru a Chrome je ovšem překvapivě vysoké číslo i oněch 25 % nezáplatovaných samotných prohlížečů.

 

Microsoft se nedomnívá, že by poslední zranitelnost v protokolu SMB mohla být reálně zneužita.

Computerworld.cz

Viz také: Windows mají další zero day chybu v protokolu SMB

 

Jak dostat Android do firem a nezbláznit se z bezpečnostních rizik? Jednou z možností je virtualizace: Firemní zařízení zmizí a stane se pouhou virtualizační aplikací v soukromém telefonu uživatele, přes kterou bude přistupovat k firemním datům. Pracovní telefon by stal softwarovou aplikací na platformě Android...

CIO-BusinessWorld

 

Seriál Manažer bezpečnosti. Jak postupovat, pokud dochází k akvizici cizí firmy? Je dobré zjistit všechny zaměstnance, kteří by mohli negativně reagovat na zprávu o akvizici. Pracovníci, kteří se cítí ohroženi koupí, mohou způsobit škodu.

Computerworld.cz

 

Další díl seriálu: Jak ve firmě řídit program nasazování opravných balíčků?

Computerworld.cz

 

Rozhovor na témě obnovy po havárii. Důležitým faktorem disaster recovery plánování je samotné testování obnovitelnosti, což bývá v praxi největší kámen úrazu...

Computerworld.cz

 

Flagfox – doplněk pro Firefox, který zjistí geografické umístění serveru. Měl by tak předcházet phishingu s kopiemi známých webů.

PCWorld.cz

 

Srovnání 10 bezpečnostních balíků verze 2011, jak z hlediska účinnosti, tak i zpomalování počítače.

PCWorld.cz

 

Recenze Webroot Internet Security Complete. Příliš dobře ovšem z testu nevyšel.

PCWorld.cz

 

Představen byl nový Norton 360 v5.0, má mj. vylepšení uživatelské rozhraní a kromě bezpečnostních funkcí obsahuje i nástroje pro ladění výkonu počítače.

PCWorld.cz

CS24

 

 

Byl pro vás článek přínosný?