Hlavní navigace

Microsoft Copilot slaví rok a slibuje sofistikovanější vyhledávání

7. 12. 2023

Sdílet

 Autor: Depositphotos
GPT-4 Turbo a Deep Search jsou dvě z avizovaných novinek Copilotu.

U příležitosti prvních narozenin Microsoft Copilota společnost představila výhled na další funkce, které do nástroje plánuje přidat, včetně sofistikovanějšího jazykového modelu a lepších způsobů generování uměleckých děl. 

Vyhledáváte na internetu informace ohledně zdravého životního stylu

Obzvlášť zajímavé je chystané přidání funkce GPT-4 Turbo, která se vyznačuje dvěma věcmi: informační uzávěrkou v dubnu 2023 a také schopností zpracovat 128k vstupů (přibližně 300 stran textu.) Tato funkce je v současné době ve fázi testování, uvedl Microsoft. Přesto má tahle kapacita svá omezení, přičemž aby Microsoft tento problém vyřešil, spouští tzv. Deep Search. Zatímco Microsoft a ChatGPT používají „pluginy“, které pomáhají ponořit se hlouběji do konkrétních témat, Deep Search je jejich obecnější verzí. 

ICTrocenka

Chcete dostávat do mailu týdenní přehled článků z Computerworldu? Objednejte si náš mailový servis a žádná důležitá informace vám neuteče. Objednat si lze také newsletter To hlavní, páteční souhrn nejdůležitějších článků ze všech našich serverů. Newslettery si můžete objednat na této stránce.

Pokud si tak Copilot nebude jistý, na co se ptáte, může vyskočit malé okno s žádostí o doplňující informace. Jinak očekávejte, že se Copilot zlepší v tom, co už umí: generování obrázků (nyní s Dall-E 3), inline composing (nyní s možností přepisu, což bohužel usnadní obfuskaci plagiátů), lepší interpretace kódu a další. Microsoft také slíbil, že bude lépe interpretovat obrázky. 

Zatím se však nezabýval nejslabším prvkem Copilotu, tedy tím, že v rámci Windows prostě reaguje pomalu. Doufejme, že i tohoto zlepšení se dočkáme během několika příštích měsíců.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?