Hlavní navigace

Microsoft díky cloudu zapsal rekordní kvartál

29. 4. 2022

Sdílet

 Autor: Fotolia © alexmak
Microsoft roste ve všech segmentech svého byznysu. Profituje hlavně z cloudu.

Microsoft v prvním kvartále roku 2022 dosáhl dobrých výsledků ve všech segmentech svého byznysu a jeho celkové tržby meziročně vzrostly o 18 % na 49,4 miliardy dolarů. 

Velkým dílem se na tom podílely cloudové produkty, za které firma zapsala čistý zisk 16,7 miliard. Microsoft spojuje cloudové služby Azure, SQL Server, Windows Server a další firemní služby do balíku Intelligent Cloud, za který utržil 19,1 miliardy, o 26 % víc než v roce předchozím. Jen Azure a další cloudové služby si v prvním kvartálu roku polepšily o 46 %.

Jak spravujete více cloudů ve vaší firmě?

Dle šéfa Microsofta Satya Nadelly byl úvod roku 2022 „rekordním“. Zároveň poznamenal, že firmy přecházejí na nové Windows 11 rychlejším tempem než na jakoukoliv z předcházejících verzí systému, což prý dokládá i 11% nárůst výkonu divize osobních počítačů, která ve sledovaném období dosáhla tržeb 14,5 miliardy. 

soutez_casestudy

Tržby generované podnikovým softwarem pro produktivitu, do kterého je počítána též sada Office 365, se zvýšily o 12 % a celkové množství předplatitelů služby vzrostlo na 58,4 milionů, což je o 8 milionů víc než v roce předchozím.

Navzdory silným výsledkům však finanční šéfka Microsoftu Amy Hoodová uvedla, že byznys firmy nejspíš v tomto roce negativně ovlivní válečný konflikt na Ukrajině, vyčíslený „zhruba 110 miliony dolarů“ na příjmové straně.

 

Získejte pro svůj produkt či službu ocenění IT produkt roku! Soutěž „IT produkt roku“ vyhlašuje redakce Computerworldu s cílem vyzdvihnout výrobky disponující vlastnostmi, které je významně odlišují od konkurenčních produktů stejné kategorie. Může přitom jít jak o celkově inovativní pojetí produktu, tak o jednotlivé funkční zdokonalení, výrazně zjednodušené ovládání nebo třeba o výjimečně příznivou cenu.

Soutěž probíhá ve třech samostatných kolech v kalendářním roce a každý postupující produkt či služba do jednoho ze tří finálových kol získává právo na titul IT produkt roku.

Máte-li zájem účastnit se soutěže IT produkt roku, neváhejte. Kontaktujte nás prosím na itprodukt@iinfo.cz.

O přihlášku a více informací si můžete napsat nebo zavolat na telefonech 776 204 420 nebo 604 266 707 či 725 326 893, případně na také na adrese itprodukt@iinfo.cz.

Byl pro vás článek přínosný?