Hlavní navigace

Vyšel Computerworld 5/2022

29. 4. 2022

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Důležitost nástrojů low-code a no-code roste a firemní uživatelé mají možnost vyvíjet si aplikace sami. A právě proto se v novém Computerworldu věnujeme programování vlastních aplikací a také řadě dalších zajímavých témat.

Znáte takové ty osoby, co po kancelářích, obchodních jednání či firemních poradách trousí bezobsažné floskule, jen aby něco řekly a vypadaly přitom zajímavě? Na to konto jsme sestavili 15 oblíbených buzzwordů z oblasti ICT, které sice vypadají zajímavě, ale v konečném důsledku jsou to jen prázdná a falešná slovíčka.

Cílené e–mailové útoky na nic netušící korporátní zaměstnance? Spear phishing je nebezpečný, účinný a vysoce rizikový. Naučte se ho rozpoznávat a bránit se mu i díky našemu článku.

Chystáte koupi nebo stavbu herního počítače a trochu tápete ve výběru správného procesoru? Přinášíme výběr toho správného procesoru pro každou peněženku.

Pište pro Computerworld

 

Máte dobré nápady, máte co říct? Chcete se podělit o své znalosti se čtenáři Computerworldu?

Je tu ideální příležitost. V redakci neustále hledáme externí autory, kteří rozšíří náš záběr. Nabízíme možnost publikací zajímavých článků nejen na webu, ale také v našem tištěném magazínu.

Pokud máte zájem, ozvěte se šéfredaktorovi na e-mail: radan.dolejs@iinfo.cz

Přínosy správy identit a přístupů obvykle převažují nad riziky. Vždy je však vhodné se držet doporučených postupů. Jestli je chcete znát, tak se začtěte do dlouhého a podrobného článku, která mapuje všechna rizika i výhody správy identity a přístupů. A jako bonus přináší přehled některých řešení pro správu identit a přístupů.

Radíme také s výběrem a implementaci nejvhodnějšího řešení ERP, a to od stanovení organizačních základů až po dlouhodobé plánování.

V podnicích zaznívá doktrína nástrojů low -code a no -code, díky kterým lze nechat na firemních uživatelích, aby sami vyřešili problém chybějících aplikací. Podle Gartneru až 41 % zaměstnanců nepatřících do sféry IT vytváří či upravuje vlastní řešení a do roku 2023 ve velkých podnicích tito vývojáři z řad běžných uživatelů (citizen developers, civilní vývojáři) čtyřnásobně převýší svým počtem profesionální developery. Šéfové IT mohou ponechávat firemním uživatelům možnost vyvíjet si aplikace sami — musejí však dohlížet, aby byl takový vývoj produktivní a nenarušoval bezpečnost.

soutez_casestudy

V neposlední řadě se také podíváme na dynamiku přijetí privátních sítí 5G. Přes její zpomalení stále představují technologii, kterou byste měli pozorně sledovat.

Přeji vám inspirativní čtení.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?