Hlavní navigace

Microsoft opravil aktualizaci narušující fungování VPN ve Windows

20. 5. 2024

Sdílet

 Autor: Profimedia.cz
Co bylo příčinou dubnové chyby však pořád nevíme.

Nejnovější aktualizace Windows opravila chybu, která mohla bránit správnému fungování VPN sítí, uvedl v úterý Microsoft. Je to v podstatě jediná zajímavost květnové aktualizace (KB5037771 nebo buildy 22621.3593 a 22631.3593).

Jakým způsobem řešíte nebo chcete řešit implementaci umělé inteligence ve vaší firmě?

„Tato aktualizace řeší známý problém, který mohl způsobit selhání připojení k síti VPN. K tomu docházelo po instalaci aktualizace z 9. dubna 2024 nebo pozdější,“ píše se v dokumentaci k ní. Podobná aktualizace opravuje také systém Windows 10, přičemž automaticky se instaluje prostřednictvím služby Windows Update, v níž taky můžete zkontrolovat stav svých aktualizací.

soutez_casestudy

Připomeňme, že Microsoft na začátku tohoto měsíce uvedl, že dubnová aktualizace Windows 10 a 11 může neočekávaně narušit sítě VPN a že v té době nebyla k dispozici žádná oprava. Microsoft tehdy taky ujišťoval, že pracuje na vyřešení problému a vysvětlení, proč k chybě došlo. Zatím Microsoft udělal jedno, ale ne to druhé – stále neexistuje žádné oficiální vysvětlení, proč k chybě došlo.

Zatímco tato chyba je opravena, jedna další zůstává nevyřešena. Po instalaci dubnové aktualizace totiž mohly nastat problémy s výměnou profilového obrázku uživatelského účtu, což stále platí.

Chcete dostávat do mailu týdenní přehled článků z Computerworldu? Objednejte si náš mailový servis a žádná důležitá informace vám neuteče. Objednat si lze také newsletter To hlavní, páteční souhrn nejdůležitějších článků ze všech našich serverů. Newslettery si můžete objednat na této stránce.

Byl pro vás článek přínosný?