Hlavní navigace

Microsoft přestává používat značky Nokia a Windows Phone

12. 9. 2014

Sdílet

 Autor: © Jon Phillips - IDG
Microsoft podle nových informací během Vánoc přestane ve svých marketingových materiálech používat značky Nokia a Windows Phone.

Vyplývá to z interních dokumentů popisujících další vývoj u jednotlivých značek společnosti, které získal portál GeeksOnGadgets a server The Verge potvrdil jejich autenticitu a přesnost. „Jako součást naší transformace během kampaně před těmito Vánocemi přestaneme používat jméno výrobce (Nokia) v našich produktových materiálech,“ stojí na jednom slidu v prezentaci. Navíc Microsoft plánuje přestat používat v reklamách logo Windows Phone, jež bude nahrazeno prostým logem Windows.

I když „smrt“ značky Nokia je pochopitelná, jelikož Microsoft od této finské společnosti odkoupil pouze její klíčovou divizi, odklon od značky Windows Phone tak brzy očekáván nebyl. Na druhou stranu nejde o žádné velké překvapení, vezmeme-li v úvahu kroky, jež Microsoft v poslední době podnikl. V nových reklamách na telefon Lumia 930 nejsou Windows Phone vůbec zmíněny a Microsoft na svůj operační systém odkazuje jednoduše jako na Windows. U nového smartphonu One M8 od společnosti HTC je taktéž odkazován jen na Windows namísto na Windows Phone.

CS24

Podobně nové reklamy propagující hlasovou asistentku Cortana a reklamy na telefony Lumia 530, Lumia 730 a Lumia 830 se o Windows Phone vůbec nezmiňují. Experti tak již nějakou dobu spekulují, zda Microsoft neplánuje v budoucnu používat pouze označení Windows. Pravdou je, že tomu všechno nasvědčuje. Odklon od Windows Phone k Windows pravděpodobně proběhně již na jaře 2015, kdy má být vydána jednotná verze Windows, jež bude kombinovat Windows RT a Windows Phone. Nic z uniklých marketingových materiálů však zatím nenasvěčuje tomu, že by operační systém Windows Phone byl mrtvý a potvrzené je tak pouze to, že Microsoft nebude používat tuto značku ve svých marketingových materiálech v budoucnu. Server The Verge požádal Microsoft o komentář, mluvčí společnosti však sdělil, že v současné době nemá k této věci co říci.

 

Byl pro vás článek přínosný?