Hlavní navigace

Microsoft prý na příští rok chystá další tři tablety Surface

5. 12. 2012

Sdílet

 Autor: © James Niccolai - IDG
Ačkoliv je to teprve pár dní, co Microsoft uvedl na trh zařízení Surface, podle dobře informovaného zdroje chce již příští rok přijít s dalšími třemi tablety.

S detaily o plánech Microsoftu na vývoj dalších zařízení přišel na svém účtu na Twitteru uživatel vystupující pod přezdívkou MS Nerd. Společnost podle něj počítá s uvedením druhého ARMového tabletu s operačním systémem Windows RT. Místo procesoru Tegra 3 použitém ve stávajícím tabletu však prý Microsoft využije služeb Qualcommu a místo 10,6palcového displeje bude mít Surface 2 pouze 8,6palcovou obrazovku.

Dalším přírůstkem do rodiny tabletů Surface má být zařízení s Windows 8 Pro, u kterého prý Microsoft půjde opačným směrem a zvýší velikost displeje na 11,6 palců. Procesory Core od Intelu pak nahradí CPU AMD Temash APU, který sice není tolik výkonný, zato by se díky němu měla zvýšit výdrž baterie na čtyři až pět hodin.

Jako třetí zařízení MS Nerd uvádí tablet Surface Book s 14,6palcovým displejem a procesorem Intel Haswell. Haswell je nástupcem procesorů Ivy Bridge, které Microsoft také používá v tabletech s Windows 8 Pro.

MS Nerda lze považovat za relativně spolehlivý zdroj. Již dříve se jako pravdivé ukázaly jeho informace o vývoji mobilních operačních systémů Windows Phone 7 a 8. Podobně se trefil i v některých specifikacích smartphonu Lumia 920, konkrétně použití 720pixelového displeje a procesoru Snapdragon S4, ačkoliv špatně odhadl rozlišení fotoaparátu PureView. Jeho tvrzení je zkrátka nutné brát s jistou rezervou.

Byl pro vás článek přínosný?