Hlavní navigace

Microsoft rozšířil možnost ozkoušet cloudový balíček Office 365

19. 4. 2011

Sdílet

Veřejná beta verze Office 365 ukazuje možnosti kancelářského balíku určeného primárně pro podnikové zákazníky.

Microsoft rozšířil beta testování svého balíku hostovaných aplikací Office 365. Službu si nyní mohou vyzkoušet lidé z 38 zemí, přičemž uživatelské rozhraní je přeloženo do 17 jazyků včetně češtiny. Kromě toho společnost spustila obchod Office 365 Marketplace, který již nyní obsahuje 100 aplikací a 400 profesionálních služeb od vývojářů či partnerů. Microsoft očekává, že se do testování zapojí stovky tisíc organizací s mnoha milióny koncových uživatelů, díky čemuž si vytvoří lepší podmínky pro vydání finální verze Office 365 někdy v druhé polovině tohoto roku.

Office 365 má nahradit službu Business Productivity Online Suite (BPOS), s kterou má společné aplikace SharePoint a Exchange. Na rozdíl BPOS však obsahuje i hostovanou verzi kancelářského balíku Office 2010 - Office Web Apps, která je přímým konkurentem velmi populárních Google Docs. Právě s cloudem od Googlu bude Microsoft soupeřit především. Dalšími konkurenty budou IBM s nástroji Lotus, Cisco, Novell, Jive, Socialtext a Box.net.

Pořizovací náklady jsou pro firmy nastaveny docela příznivě. Společnost s maximálně 50 zaměstnanci zaplatí měsíčně za jednoho uživatele asi 6 dolarů a pro větší firmy bude připravena o něco lépe vybavenější sada za 24 dolarů měsíčně. Méně náročnějším zákazníkům pak Microsoft hodlá nabídnout verzi se základní funkcionalitou, jejíž cena bude začínat na dvou dolarech.

Byl pro vás článek přínosný?