Hlavní navigace

Microsoft Surface s dvěma displeji prý rozjede androidové aplikace

15. 7. 2019

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Vzhledem k historii říjnových akcí Microsoftu zaměřených na produkty Surface a fámám o ukázkovém videu, jež bylo nedávno ukázáno jeho zaměstnancům, je dost pravděpodobné, že chystaného zařízení bychom se měli dočkat někdy letos na podzim.

Co se týče údajně připravovaného modelu Surface od Microsoftu se dvěma displeji, dozvěděli jsme se skrze magazín Forbes další detaily.

Per Jeff Lin, zástupce ředitele pro spotřební elektroniku v analytické firmě IHS Markit, tvrdí, že skládací Surface bude mít dvojici devítipalcových displejů s poměrem stran 4:3 (ale nikoliv skládací displej). Poháněn má být údajně čipsetem Intel Lakefield a využívat má operační systém Windows Core OS (který mu umožní spouštět androidové aplikace). Dále má nabídnout podporu bezdrátového připojení skrze LTE nebo 5G.

Jak zdůrazňuje portál The Verge, byla by integrace schopnosti spouštět androidové aplikace pro Microsoft dost překvapivým krokem. To proto, že by si společnost musela vytvořit svůj vlastní obchod s aplikacemi pro Android a dále přesvědčit vývojáře, aby svoje aplikace modifikovali tak, aby fungovaly na jeho platformě – což není úplně jednoduchý úkol.

Novinka by na trh mohla přijít někdy v průběhu první poloviny roku 2020, možná už dokonce v prvním kvartále, jak naznačují informace z dodavatelského řetězce.

CS24

Tak či onak přichází tahle informace v zajímavém čase, vzhledem k nedávným zprávám, podle kterých Google ukončil vývoj dvou zatím nepředstavených tabletů. Zařízení od Microsoftu nezná jako nějaký super výkonný tablet, ale spíš hybridní laptop, který se nejspíš zaměří na produktivitu.

Zdroj: Techspot.com (český překlad převzat z BusinessWorld.cz)

Byl pro vás článek přínosný?