Hlavní navigace

MWC 2011: HTC ChaCha a Salsa

16. 2. 2011

Sdílet

 Autor:
Na výstavě mobilních zařízení Mobile World Congress představila společnost HTC dva nové telefony s neobvyklými názvy a OS Android verze 2.3?

Nejzajímavější funkcí modelů HTC ChaCha a HTC Salsa je speciální Facebook tlačítko. Jediným stiskem klávesy tak lze nahrát multimediální obsah nebo poslat komentář k aktuálnímu statusu některého z přátel. HTC ChaCha i HTC Salsa jsou vybaveny nejnovější verzí operačního systému Android 2.3 (Gingerbread) i poslední verzi uživatelského rozhraní HTC Sense.

Speciální Facebook tlačítko integrované v klávesnicích nových modelů HTC ChaCha a HTC Salsa začne lehce blikat pokaždé, je-li k dispozici možnost sdílet multimediální obsah s přáteli na Facebooku. Jediným stisknutím speciálního tlačítka tak lze vytvořit nový status, nahrát fotky nebo videa nebo sdílet internetové stránky. V praxi tak může uživatel vyfotit partu svých nejlepších přátel, označit jednotlivé tváře a jediným stiskem tlačítka fotku nahrát do příslušné galerie na Facebooku. Nejnovější verze HTC Sense navíc integruje klasické SMS zprávy se zprávami ze sociální sítě Facebook a umožňuje tak jednoduchou komunikaci s přáteli, kteří jsou právě online.

Dvojice představené modely jsou dle HTC vhodnými telefony pro uživatele, kteří chtějí mít své nejbližší kdykoli na dosah. HTC ChaCha v sobě integruje 2,6“ displej s rozlišením 480x320 px, zatímco HTC Salsa nabídne větší 3,4“ displej. Oba telefony dále mají 5 megapixelový fotoaparát s přisvětlovací diodou a funkcí automatického ostření a podporu videotelefonování díky VGA kameře (640x480 bodů) umístěné na čelní straně telefonu. Model ChaCha má navíc i výraznou QWERTY klávesnici.

Dvojice nových modelů HTC ChaCha a HTC Salsa bude v České republice dostupná v průběhu druhého čtvrtletí 2011. Koncové doporučené ceny prozatím nebyly stanoveny.

příloha_ovladnete_sva_data

HTC Salsa

HTC ChaCha

Byl pro vás článek přínosný?