Hlavní navigace

Navigační mapy Mio si lze pronajmout

17. 5. 2011

Sdílet

 Autor:
Novinka v nabídce společnosti Mio umožňuje výrazně ušetřit například při občasném cestování do ciziny.

Společnost Mio nedávno uvedené nové modely navigací Mio Spirit nabízí nově i službu půjčování map. Řidiči si tak mohou další mapy pronajmout pouze na potřebnou dobu a nemusí si kupovat plné mapy.

Tato služba umožňuje využívat navigaci v případě cesty do země např. mimo Evropu, jejíž mapy nejsou v evropských modelech k dispozici. Služba půjčování map nabízí pronájem mapy dané země na 3 dny, 1 týden nebo 1 měsíc. To ve srovnání s částkou, kterou by bylo potřeba vynaložit na získání časově neomezené mapy, představuje úspory ve výši až 80 %. Je výhodná i pro ty, kteří dosud využívali navigačních služeb prostřednictvím mobilních telefonů, protože pro využívání této novinky není nutné online stahování dat či aktivování roamingových služeb. Na vše se lze připravit již před cestou a potřebné mapy se stáhnou přes pevný internet.

Další mapy si mohou řidiči pronajmout přes e-shop na internetových stránkách společnosti Mio. Stačí si jen vybrat stát, případně region, a zadat časový interval, po který se bude mapa využívat. Poté provést platbu a stáhnout soubor do navigace. Emailem pak ještě přijdou instrukce pro vložení aktivačního klíče. Získané mapy je možné spravovat i přes dodávaný software Mio More Desktop II, který nabízí řadu dalších funkcí včetně pohodlného plánování tras. Například mapu USA si lze na tři dny pronajmou za cenu kolem 180 korun, plná by přitom stála přes tisíc korun.

Byl pro vás článek přínosný?