Hlavní navigace

Nejčastější dotazy: Upgrade na Windows 8 za 14,99 eur - 2. díl

26. 8. 2012

Sdílet

 Autor: © 3darcastudio - Fotolia.com
V dnešním díle si zodpovíme nejen otázku dostupnosti upgradu na fyzických nosičích, ale řekneme si také, v jaké verzi bude upgrade dostupný, v jakém časovém horizontu jej bude možné provést a podíváme se i na důvody pro koupi nového počítače nyní a až po uvolnění Windows 8.

Microsoft nyní registruje zájemce o upgrade na Windows 8, přičemž tato nabídka platí pro jedince, kteří si v období od 2. června zakoupili nový počítač s operačním systémem Windows. Co všecho byste o upgradu a jeho možnostech měli vědět?

 

1. díl článku: Co potřebuji a jak upgrade funguje?

2. díl článku: Dostupnost, verze, časová omezenost, licence a koupě nového PC

 

Bude k dispozici upgrade na DVD?

Podle Microsoftu bude alternativa v podobě instalačního DVD disku k dispozici za „dodatečný poplatek, poštovné a jiné příslušné daně“. Upgrade si taktéž můžete stáhnout a nahrát si jej na vlastní DVD nebo USB disk, poté budete platit navíc jenom cenu tohoto disku.

Jakou verzi Windows 8 upgrade nabízí?

Všechny počítače budou upgradovány na Windows 8 Pro, a to nezávisle na tom, jakou verzi Windows 7 používají. Jedinou výjimkou je Windows 7 Starter, majitelé této verze nemají na upgrade nárok.

Dokdy je možné systém upgradovat?

Abyste se pro upgrade za sníženou cenu kvalifikovali, musíte si nový počítač zakoupit do 31. ledna 2013 a zaregistrovat jej do 28. února 2013. Microsoft zatím neoznámil, za jakou cenu si uživatelé budou moci zakoupit upgrade po tomto datu.

CS24

Existuje pro upgrade nějaký limit?

Upgrade za 14,99 eur je omezen na jednu kopii pro jeden konkrétní počítač a pět kopií pro jednoho zákazníka.

Existuje kromě ušetřených patnácti eur jiný důvod, proč si dnes nekupovat nový počítač?

Jestliže se vám nelíbí nové prostředí Windows 8 a vlastně cokoliv, co s tímto systémem souvisí, asi byste si měli s koupí nového počítače pospíšit. Pokud si však myslíte, že by vám nové uživatelské rozhraní plus obchod s aplikacemi Windows Store vyhovovaly, doporučujeme počkat si na hardware, které nový systém naplno využije. Mezi takové zařízení nepatří jen tablety, ale i notebooky, jejichž trackpady budou podporovat nový způsob ovládání gesty.

Byl pro vás článek přínosný?