Hlavní navigace

Nintendo nesníží cenu Wii

3. 11. 2010

Sdílet

Firma Nintendo neuvažuje o tom že by snížila cenu své konzole, přestože čelí konkurenci PlayStation Move od Sony a Kinect od Microsoftu.

Kvůli nižším prodejům DS a Wii zaznamenal japonský výrobce v prvním pololetí letošního roku ztrátu - poprvé od roku 2003. Prezident Nintenda Satoru Iwata přesto spotřebitele příliš nepotěšil: "Samozřejmě netvrdíme, že ke snížení ceny Wii jednou nedojde, ale v nejbližší době s tím nepočítáme."

 

Cena Wii je oproti konkurenci pořád výhodná. Konzole se prodává zhruba za 5000 Kč s Wii Sport a Wii Sport Resort i s Wii Motion Plus. Balíček Xbox 360 + Kinect + hra Kinect Adventures vyjde zhruba na 7000 Kč, což je o 2000 Kč víc, než stojí Wii. Naproti tomu Kinect může využívat víc hráčů a k Wii je zase třeba přikoupit ovladač za zhruba 1000 Kč. A PlayStation 3 vyjde ještě dráž - PS3 Slim Go + PlayStation Move se prodává za přibližnou cenu 8750 Kč.

 

Cenová politika Nintenda má tudíž svou logiku, i když částečné snížení ceny před Vánocemi by jistě přispělo ke snížení poklesu prodejů Wii.

Byl pro vás článek přínosný?