Hlavní navigace

Nokia C5 žije! Model C5-00 nyní s 5MP foťákem

30. 6. 2011

Sdílet

 Autor:
Z dnešního pohledu se může Nokia C5-00 zdát jako výlet do minulosti T9 klávesnic, ale přesto má tahle inovovaná verze low-end chytrého telefonu s operačním systémem Symbian co nabídnout.

Výrobce se rozhodl model malinko posílit, takže nová verze bude mít 5MP kameru, 270MB vnitřní paměti, 256MB operační paměti s celkem překvapivě také 95 gramů oproti předchozím 89, to asi ty megapixely navíc.

Na nedotykovém 2.2 palcovém displeji budete moci využívat GPS, 3G (až 10.2Mbps), FM rádio. K telefonu navíc snadno připojíte svá oblíbená sluchátka prostřednictvím 3.5 mm jacku a … to je tak zhruba všechno.

Pokud by nová verze C5-00 stála zhruba tolik, co ta předchozí, tedy, necelé 3000 korun, nabízí se otázka, zda se ty stejné peníze nevyplatí investovat do levného chytrého telefonu výrobců Huawei nebo ZTE a přesedlat na Android.

Jestliže jste typem člověka, který od telefonu očekává možnost si zavolat, poslat zprávu a zcela výjimečně využít GPS nebo internet, pak by C5-00 mohla být tou správnou volbou. Když se ale zamyslíte nad telefony s 4.3 palcovými displeji a vysouvacími QWERTY klávesnicemi, které můžete mít za skoro stejné peníze… rozhodnutí je na vás.

Byl pro vás článek přínosný?