Hlavní navigace

Nokia přidává funkci Refocus na všechny Lumie

15. 3. 2014

Sdílet

 Autor: IDG News Service
Aplikace Refocus od Nokie – která uživatelům umožňuje hrát si se zaostřením fotografie poté, co byla pořízena – je nyní dostupná pro všechny smartphony Lumia s Windows Phone 8.

Nokia Refocus umožňuje uživatelům pořídit snímek a následně si zvolit, na kterou jeho část zaostřit. K dispozici je také funkce Color Pop, která nejenže umí následně zaostřit část obrázku, ale také zvýraznit barvu konkrétní oblasti.

Nokia není jediným výrobcem smartphonů, která nechá uživatele vybrat, na kterou oblast fotografie zaostřit. Podobnou funkcí disponují i nová high-endová typu LG G Pro 2, Samsung Galaxy S5 a Sony Xperia Z2.

Zpočátku byl Refocus dostupný pouze pro smartphony Lumia PureView. Aplikace funguje nejlépe tehdy, když je hlavní objekt v blízkosti fotoaparátu, a efekt se podle Nokie znásobí s více objekty v různých vzdálenostech v pozadí.

Vypadá to, že vlastníci Lumií, kteří Refocus využili, jej mají rádi – aplikace zatím obdržela v průměru 4,5 hvězdičky v pěti od 334 hodnotících na app storu Windows Phone. Aby aplikace fungovala, musejí uživatelé nainstalovat update softwaru Amber, které se objevilo v srpnu loňského roku.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?