Hlavní navigace

Nokia slibuje, že se o N9 dobře postará

12. 7. 2011

Sdílet

 Autor:
Telefon N9 má být prvním a pravděpodobně také jediným smartphonem s operačním systémem MeeGo.

I přes nadšené přijetí se nechal CEO společnosti Nokia Stephen Elop v rozhovoru slyšet, že Finský výrobce žádné další výrobky s tímto operačním systémem neplánuje. Co víc, dalším směrem, kterým se příští smartphony Nokie mají ubírat je svazek s Windows Phone.

Zdali bude mít tento krok nějaký vliv na případný přechod skalních příznivců Nokie ke konkurenci, např. Androidu, se můžeme pouze domnívat. Odsun MeeGo na vedlejší kolej je každopádně krokem, kterému nerozumíme, zvlášť, když se inovativní Swipe UI prezentoval tak slibně. Má vůbec smysl o N9 přemýšlet? Neoficiální zdroje tvrdí, že telefonu by mělo být vyrobeno pouze okolo 100 000 kusů. Vidí snad Nokia slepou uličku tam, kde ještě nestojí ani základy?

Z nejistoty se příznivce a potenciální zájemce o smartphone Nokia N9 pokusil vyvést Klas Strom, vedoucí oddělení managementu portfolia produktů, který na síť Twitter umístil tento příspěvek: „Budeme Nokii N9 podporovat léta a vydáme několik SW aktualizací, není čeho se obávat.“

Mluví se také o možnosti využití Swipe UI v telefonech řady Series 40, škoda jen, že by kvůli tomu měl MeeGo upadnout v zapomnění, i když kdo ví, jaké s ním má Nokia plány doopravdy.

 

CS24

 


Byl pro vás článek přínosný?