Hlavní navigace

Nová aktualizace Windows 10 mnoho nového nepřináší

27. 10. 2021

Sdílet

 Autor: Microsoft
Pozornost Microsoftu je soustředěna na Windows 11. Čerstvá aktualizace Windows 10 tak je skromnější, než bývalo zvykem.

První nadšenci už sice na vlastní kůži zakoušejí Windows 11, nezapomínejme však, že Microsoft stále podporuje a aktualizuje Windows 10. A bude tak činit až do roku 2025. 

Aktuálně detailněji přiblížil nejbližší aktualizaci, kterou už účastníci Insider programu mají k dispozici v preview, a která se – pokud se neobjeví problém – dostane do širší distribuce v průběhu listopadu, byť konkrétnější datum zatím firma neuvedla. A co vlastně přináší nového? 

CS24

Popravdě, nic moc. Což je nejspíš dáno tím, že Microsoft se v uplynulých měsících zaměřoval na marketing budoucnosti představované Windows 11. Windows Hello pro firemní uživatele se dočká bezheslového provedení pro rychlejší nastavení více počítačů, Windows Subsystem for Linux a Azure IoT Edge pro Linux systémy se mohou těšit na výpočetní podporu GPU a Wi-Fi konektivita bude nově kompatibilní s novým standardem WPA3 H2E. 

Což jsou novinky vítané poměrně specifikou skupinou uživatelů, naprostá většina těch běžných je nepostřehne. Dá se tak předpokládat, že namísto promování novinek ve Windows 10 se Microsoft zaměří na prosazování bezplatného upgradu systému na Windows 11, přinejmenším mezi uživateli disponujícími vhodným hardwarem.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?