Hlavní navigace

Nová generace audio přehrávačů od Emgetonu

10. 12. 2011

Sdílet

 Autor: Emgeton
Dvojice přehrávačů právě uvedených na trh byla vyrobena u příležitosti 60. výročí založení značky Emgeton.

První z novinek je model Cult S3. Jedná se o přenosný hudební přehrávač vybavený FM rádiem a vestavěným reproduktorem. Hudbu na něj můžete přenášet flash disky prostřednictvím USB konektoru či paměťovými kartami SDHC nebo MMC až do kapacity 32 GB.

Samozřejmostí je i klasický 3,5 mm jack (line-in), který funguje jako univerzální konektor pro připojení jakýchkoliv jiných přenašečů hudebních médií – mobilních telefonů, mp3 přehrávačů, tabletů, CD přehrávačů, přístrojů od společnosti Apple a podobně. Cult S3 se tak rázem může stát externím reproduktorem pro všechna tato zařízení. Navíc na něm můžete naladit i jakoukoliv rádiovou stanici na frekvenci FM.

Reproduktor nového přehrávače má celkový výkon 10 W RMS. Jedná se o kompaktní reproduktorový systém s pečlivě vybranými měniči a hlavně čistým a nezkresleným zvukem. V balení s modelem Cult S3 dostanete třeba i dobíjecí akumulátor BL-5C, který naleznete třeba i v mobilních telefonech značky Nokia. Na jedno nabití můžete přehrávat až 5 hodin hudebního záznamu.

Druhý z přehrávačů, Emgeton Cult S5, se vyznačuje futuristickým a velmi originálním vzhledem. Kvalitně zpracovaný přístroj nabízí dvojici širokopásmových reproduktorů, které jsou doplněny výkonným subwooferem. Celkový výkon má hodnotu 23 W (4 + 4 + 15 W) RMS. Kvalitní a dostatečně hlasité ozvučení je čisté a nezkreslené.

soutez_casestudy

Cult S5 stejně jako jeho levnější kolega dokáže přehrávat hudbu jak z paměťových karet typu SD/SDHC, tak v podstatě z jakéhokoliv zařízení prostřednictvím USB vstupu a 3,5 audio jacku. K zařízení dostanete jak propojovací kabely, tak i praktický dálkový ovladač velikosti kreditní karty.

Oba modely jsou již nyní v prodeji. Emgeton Cult S3 se prodává za doporučenou maloobchodní cenu 599,- Kč, model S5 potom za 1 490,- Kč včetně daně.

Byl pro vás článek přínosný?