Hlavní navigace

Nové modely smartphonů Alcatel

30. 1. 2020

Sdílet

 Autor: TCL
Mezi novinky patří i první telefon Alcatel s trojitým 48Mpx fotoaparátem nebo první telefon s operačním systémem Android 10 Go

Alcatel 3L je cenově dostupný smartphone, který disponuje sestavou tří fotoaparátů. Hlavní 48Mpx objektiv s umělou inteligencí je schopen natáčet videa i v noci a pořizovat fotky ve vysokém rozlišení díky vestavěné technologii 4v1. Ta umí spojit čtyři pixely do jednoho většího s velikostí 1,6 μm a vytvořit kvalitní fotku s rozlišením 12 Mpx. Tento objektiv využívá algoritmy umělé inteligence, takže automaticky rozpozná až 22 různých scén, a díky tomu nabídne optimální nastavení fotoaparátu. Druhý 5Mpx objektiv disponuje úhlem záběru 115°, a umožňuje proto zachytit co největší (širokoúhlou) scénu. Třetí kamera je 2Mpx s makro čočkami pro detailní přiblížení záběru. Alcatel 3L obsahuje také 8Mpx přední kameru s LED bleskem pro zachycení selfie.

Alcatel 3L se vyznačuje zcela novým designem Aurora, který využívá technologii laserového leptání a mikro texturu s barevným přechodem na zadní straně. Telefon proto na světle různě mění barvy a jeho odlesky připomínají polární záři (Aurora Borealis).

Telefon nabízí 6,22palcový displej s rozlišením HD+ a poměrem stran 19:9, který je zárukou pěkného obrazu. O výkon se stará osmijádrový procesor v kombinaci se 4 GB operační paměti. Smartphone díky tomu zvládne streamování HD videí, focení a hraní her bez jakýchkoli prodlev. Data lze ukládat do interní paměti s kapacitou 64 GB. Baterie o kapacitě 4000 mAh garantuje celodenní výdrž při běžném používání.

Alcatel 3L ve verzi Dual SIM a s technologií NFC se začne v Česku a na Slovensku prodávat v březnu 2020 v barevných variantách Chameleon Blue a Dark Chrome za cenu 3 690 Kč resp. 144,99 euro.  

TCL

Alcatel 1S s cenou hluboko pod tři tisíce korun zpřístupňuje pokročilé technologie většímu okruhu zákazníků. Je vybaven trojitým fotoaparátem, nabízí dostatek výkonu a kvalitní displej s minimálním výřezem. Sestava tří objektivů s rozlišením 13 Mpx + 5 Mpx + 2 Mpx dokáže zachytit pěkné snímky. Primární 13Mpx kamera využívá umělou inteligenci, a proto rozezná 22 různých druhů scén. Díky tomu vždy automaticky přizpůsobí nastavení fotoaparátu na ideální hodnoty. Druhý 5Mpx objektiv dokáže měnit hloubku ostrosti a docílit fotek s bokeh efektem, tedy rozmazaným pozadím a zaostřeným objektem. Detailní záběry rostlin, zvířat nebo hmyzu zachytí 2Mpx makro kamera, která doplňuje trojici fotoaparátů.

Zásluhou osmijádrového procesoru a celodenní výdrže baterie si Alcatel 1S poradí se streamováním hudby, videa v HD rozlišením nebo dlouhým hraním her. To vše vynikne na velkém 6,22palcovém displeji s rozlišením HD+. Podobně jako Alcatel 3L využívá i model Alcatel 1S éterický design Aurora, který v kombinaci s odlesky ve tvaru písmena S zaujme na první pohled.

Alcatel 1S ve verzi Dual SIM se začne v Česku a na Sovensku prodávat v únoru 2020 za cenu od 2 790 Kč, resp. 109,99 euro s DPH v barvách Agate Green (zelená) a Power Gray (šedá).

Alcatel 1B pracuje na operačním systému Android 10 (Go edition), který je méně náročný na výkon a paměť zařízení. Telefon proto nabízí 2 GB operační paměti a 16GB úložiště. Aplikace pro tuto verzi Androidu zabírají v telefonu o polovinu méně paměti, spotřebovávají méně dat a jejich výkon je optimalizován tak, aby byl zcela plynulý. Alcatel 1B je vybaven 5,5palcovým IPS displejem s rozlišením  HD+ (jemnost 293 PPI) a poměrem stran 18:9.

Smartphone obsahuje službu Smart Manager (chytrý správce), která běží na pozadí a okamžitě čistí paměť a inteligentně optimalizuje výkon. K dispozici je baterie o kapacitě 3 000 mAh, která s rezervou postačí na celý den provozu.

CS24

Telefon je vybaven speciálním tlačítkem Google Asistent, díky němuž mají uživatelé rychlý a pohodlný přístup k tisícům příkazů, které lze zadávat jediným dotykem nebo pouhým hlasem.

Alcatel 1B bude v Česku a na Slovensku dostupný v dubnu 2020 za 1 990 Kč, resp. 79,99 euro s DPH v barevných variantách Prime Black (černá) a Pine Green (zelená).

Byl pro vás článek přínosný?