Hlavní navigace

Vyšel Computerworld 02/2020

30. 1. 2020

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Hlavním tématem čísla je datová analytika. Poradíme, jak si nejlépe připravit podkladová data, abyste mohli plně využívat výhody datové analýzy.

Co najdete v únorovém Computerworldu? Je toho plno. Jako první je na řadě rozsáhlý článek o datové analytice. Abyste mohli plně využívat výhody datové analýzy, musíte se nejprve správně připravit. Podle výzkumu Gartneru se totiž příprava dat často uvádí jako hlavní překážka k získávání relevantních informací. Pokud ale budete mít ty správné nástroje, už se vás tento problém týkat nemusí.

V dalším textu se věnujeme implementaci DevOps. Ukážeme vám, jak na to. Pro mnoho organizací totiž představuje vyzrálé zavádění těchto primárních metod DevOps nutnost zaměstnat personál s potřebnými dovednostmi, vyškolit ostatní, testovat nové technologie, iterovat implementaci a vyvíjet přístupy pro škálování a standardizaci postupů. Přestože může být lákavé experimentovat se všemi těmito metodami, může to být ve skutečnosti pro mnoho technologických týmů těžký úkol. Mnohem praktičtější je určit malou oblast, kde začít, dosáhnout nějakého úspěchu a později program rozšiřovat.

Věnujeme se také datovým centrům v roce 2020. Podniky totiž budou letos zlepšovat rovnováhu mezi prostředky využívanými ve vlastní infrastruktuře a v cloudu (což ale nově neznamená vždy směrem ke cloudu), nasazovat na vlastních serverech umělou inteligenci, budovat zázemí pro mohutné nasazení internetu věcí či se pokoušet o efektivnější řešení nárůstu dat.

Podíváme se také na možnosti využívat Wi-Fi jako technologii pro skenování dění za zdmi domů nebo na důsledky celní války mezi Čínou a Amerikou. Ta totiž razantně zdražila mnohé IT komponenty.

příloha_ovladnete_sva_data

Součástí vydání jsou také finalisté prvního kola soutěže IT produkt roku 2020.

 

Byl pro vás článek přínosný?