Hlavní navigace

Ochraňte svůj PC s Windows 7 i po ukončení podpory - 1.díl

2. 3. 2020

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Rozlučte se s legendou.

Operační systém Windows 7 byl bezesporu jedním z toho nejlepšího, co kdy firma Microsoft představila a uvedla na trh. Tento celou řadou uživatelů oblíbený a oslavovaný operační systém znovu okouzlil uživatele, kteří proklínali nepříliš povedený operační systém Windows Vista, který je velmi zklamal. Operační systém Windows 7 pak zůstal spolehlivou jistotou po uvedení snad ještě bezútěšnějšího operačního systému Windows 8.

I dnes, kdy Microsoft uvedením operačního systému Windows 10 napravil ty největší omyly operačního systému Windows 8 a vydává jej za nejlepší vlastní operační systém, existuje ještě docela dost fanoušků, kteří nedají na operační systém Windows 7 dopustit. Ptáte se proč? Jednoduše proto, že zůstává svůj, a protože prostě funguje.

Lépe řečeno fungoval až do 14. ledna 2020, kdy firma Microsoft ukončila rozšířenou podporu Windows 7. Operační systém Windows 7 tímto datem odešel.

Pokud máte počítač s tímto operačním systémem, pak vám samozřejmě bude fungovat i nadále, protože Microsoft vám jej z počítačů samozřejmě nemůže nijak odstranit. Nicméně pro operační systém Windows 7 už nebudou k dispozici žádné aktualizace ani bezpečnostní opravy, což znamená, že váš počítač bude skutečně velmi málo odolný vůči všemu tomu zákeřnému malwaru, který se na světě objevuje prakticky každý den. Pokud chcete operační systém Windows 7 používat i nadále – mimochodem více než čtvrtina všech počítačů má nainstalován právě tento operační systém, alespoň podle webu NetMarketShare – pak vězte, že tak činíte na vlastní odpovědnost a že se vám pravděpodobně Internet stane velmi nepříjemným místem.

Nicméně i přes tato varování se vám pokusíme v tomto článku pomoci a poradíme vám, jak zůstat v maximálně míře v bezpečí.

Pokud jen trochu můžete, proveďte upgrade svého počítače na Windows 10 nebo Linux

 

Pokračování

soutez_casestudy

 

 

Byl pro vás článek přínosný?