Hlavní navigace

Ochraňte svůj PC s Windows 7 i po ukončení podpory - 3.díl

4. 3. 2020

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Rozlučte se s legendou.

Předcházející díl

 

I dnes, kdy Microsoft uvedením operačního systému Windows 10 napravil ty největší omyly operačního systému Windows 8 a vydává jej za nejlepší vlastní operační systém, existuje ještě docela dost fanoušků, kteří nedají na operační systém Windows 7 dopustit. Ptáte se proč? Jednoduše proto, že zůstává svůj, a protože prostě funguje.

Lépe řečeno fungoval až do 14. ledna 2020, kdy firma Microsoft ukončila rozšířenou podporu Windows 7. Operační systém Windows 7 tímto datem odešel.

Nepoužívejte Internet Explorer

Firefox je moderní internetový prohlížeč, který stále ještě podporuje Windows 7.

Spousta malwaru se do počítače dostává prostřednictvím zranitelností v internetových prohlížečích. Spousta malwaru je přitom cílena právě a Windows 7, který je pro útoky jako stvořený. Firma Microsoft rovněž ukončuje podporu pro internetový prohlížeč Internet Explorer a vy byste v žádném případě neměli používat nezabezpečený internetový prohlížeč na nezabezpečeném operačním systému!

Operační systém Windows 7 naštěstí ještě stále podporuje řada hlavních výrobců internetových prohlížečů. Velmi oblíbený je internetový prohlížeč Chrome od firmy Google, nicméně v porovnáních internetových prohlížečů jej překonala Opera. Skvělou volbou je i Firefox. Když přejdete na libovolný z nich a pokud u něj povolíte automatické aktualizace, pak vězte, že tímto způsobem učiníte první významný krok v zabezpečení vašeho počítače, což by mělo být u vás v tomto případě na prvním místě.

 

CS24

Pokračování

 

Byl pro vás článek přínosný?