Hlavní navigace

Enigmatic Machines: Pražské videoherní studio s velkými ambicemi

4. 3. 2020

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Češi vždy vývoj her uměli: Od Mafie přes Operaci Flashpoint až po Machinarium nebo Kingdom Come. Lost Expeditions od Enigmatic Machines se chce mezi tato velká jména zařadit.

Sci-fi horror, ve kterém smrt je pouze začátkem celého putování, buduje na rogue-lite zážitku a zajetých mechanismech a designu, ovšem zpracovaných jedinečným způsobem. Hráč jim okamžitě porozumí, ale přesto ho nadchnou.

První hra mladého studia se sídlem v Praze a Irsku je částečně financovaná skrze crowdfunding; Kickstarter má už brzy začít. Ač je firma relativně mladá, nejde o žádnou prvotinu: Členové týmu mají za sebou zkušenosti z nadnárodních developerských studií. 

Začátek hry je survival klasika: Na Zemi dopadne meteor, z něhož se po planetě rozšíří neznámá forma života. Lidstvo má pouhých 100 dní na vyřešení nastupující krize; a hráč bude jeden z těch, kteří musí najít řešení. Přežití v nehostinném terénu Sibiře bude jen jednou z mnoha výzev, jimž bude hráčem vybraný avatar čelit.

Většina vyslaných zemře, hráč má ale 100 dní: A tolik výzkumníků, kolik bude potřebovat, každého s trochu jinými schopnostmi a dovednostmi. Po smrti každé postavy hráč ztratí většinu výzkumu, ale malá část vydrží a další doplní znalosti, dokud lidstvo nepřijde na řešení problému.

Hráč bude muset dělat vše, co je u survival her typické: Postavit si přístřešek, hledat jídlo, pití a teplo, udržovat si svůj psychický stav a překonávat překážky v terénu. Běžná formule, ale prostředí ruské Sibiře je lákavé a vysoce atmosférické.

A když už mluvíme o atmosféře, hráč rozhodně nebude ve hře sám. Pravda, jiné lidské bytosti nepotká, ale jiné formy života… to už je záležitost docela odlišná. Součástí hry budou také sci-fi prvky typu biomutací, které ovlivní nejen hráčovo okolí, ale i jeho vlastní postavy. 

Studio hru staví na Unreal Enginu od firmy Epic, který je ověřeným a praktickým způsobem, ve kterém hru vytvářet.

Nehostinná Sibiř čeká. Tma, zima, strach, neustále nebezpečí a častá smrt: To jsou ingredience chystaného survival hororu Lost Expeditions od Enigmatic Games.

CS24

Chcete-li být mezi prvními, kdo si hru vyzkouší, zaregistrujte se a od 15. března získáte plný přístup k demoverzi na platformě Steam.

Byl pro vás článek přínosný?