Hlavní navigace

Jak odinstalovat hry na Steamu

6. 4. 2022

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Staré hry smažte a uvolněte místo novým.

Jakmile na online herní platformě Steam dohrajete nějakou hru, popřípadě pokud vás zde nějaká hra už prostě nebaví, pak je rozumné takovou hru z počítače odinstalovat a uvolnit si tak místo na svém diskovém prostoru. 

Počítačovou hru na platformě Steam můžete odinstalovat buď prostřednictvím klienta platformy Steam, nebo přímo přes operační systém Windows − tak, jako byste prováděli odinstalování jakékoliv jiné aplikace.

Odinstalování hry na platformě Steam pomocí klienta platformy Steam

Pokud si zvolíte pro odinstalování hry na platformě Steam klienta této platformy, pak jej nejprve spusťte, a poté v levém horním rohu okna platformy Steam a klepněte na položku Knihovna.

Poté v levém podokně vyhledejte hru, kterou chcete odinstalovat. Hry, které máte aktuálně nainstalovány, jsou zvýrazněny jasně bílým textem, zatímco u her, které v současné době nainstalovány nejsou, je použita našedlá barva textu.

Nyní klepněte v seznamu her pravým tlačítkem myši na název hry, kterou chcete odinstalovat. Zobrazí se místní nabídka, z níž vyberte položku Spravovat a následně v další místní nabídce vyberte položku Odinstalovat. Všimněte si přitom, že pokud budete chtít, můžete odinstalovat tímto způsobem klidně i několik her současně – stačí podržet klávesu Ctrl a následně postupně klepat na hry, kterých se chcete zbavit.

Za okamžik se zobrazí dialogové okno, které se vás zeptá, zda chcete skutečně hru odinstalovat. Pokud na svém rozhodnutí trváte, pak stiskněte modré tlačítko Odinstalovat.

A za chvíli máte hru z počítače pryč.

Odinstalování hry na platformě Steam pomocí operačního systému Windows

Počítačovou hru na platformě Steam však můžete rovněž odinstalovat stejně, jako by se jednalo o jakoukoli jinou aplikaci v počítači s operačním systémem Windows. Nejprve klepněte na ikonku pro vyhledávání, která se nachází na Hlavním panelu a pak pomocí tohoto políčka vyhledejte aplikaci Ovládací panely.

Nyní klepněte na odkaz Odinstalovat program.

V okně, které se vzápětí zobrazí, vyhledejte v seznamu aplikací a následně vyberte hru, kterou chcete odinstalovat. Poté na ni klepněte pravým tlačítkem myši a z místní nabídky vyberte položku Odinstalovat.

CS24

Za okamžik uvidíte dialogové okno, které vás požádá o potvrzení odinstalování hry. Samotná odinstalace hry se pak spustí v okamžiku, kdy její odinstalaci potvrdíte.

Fotografie v textu jsou s dovolením převzaté z americké verze magazínu PCWorld.com

Byl pro vás článek přínosný?