Hlavní navigace

Olympus přinese nový retro fotoaparát PEN E-P5

16. 5. 2013

Sdílet

 Autor: Olympus
Společnost Olympus představí nový fotoaparát v retro designu s názvem PEN E-P5, který bude svým vzhledem odkazovat na legendární Olympus PEN F.

Novinka se chlubí unikátním celokovovým tělem i „nejlepší obrazovou kvalitou, které kdy dosáhly fotoaparáty PEN“. PEN E-P5 je kompaktem s vyměnitelnými objektivy (tedy o fotoaparát typu CSC), u nějž je unikátní mechanická závěrka zvládající rychlost až 1/8000 s.

Po technické stránce nalezneme v útrobách přístroje 16megapixelový Live MOS snímač i obrazový procesor TruePic VI známý již například z fotoaparátu Olympus OM-D.

Olympus PEN E-P5

Zařízení disponuje technologií Wi-Fi, což ale neznamená jen to, že z něj můžete bezdrátově stahovat fotky. Kromě toho totiž umí komunikovat se smartphony s Androidem a iOS, a to tak, že jej těmito smartphony můžete na dálku ovládat. Na displeji telefonu se vám v takovém případě dokonce zobrazí živý náhled toho, co byste jinak viděli na displeji fotoaparátu.

K fotografickým funkcím patří funkce rychlého zaostřování FAST AF, která je spojena s tzv. „detailním bodem“ Super Spot AF a dotykovým focením Touch Shutter AF.

Zdroj: TZ Olympus

Byl pro vás článek přínosný?