Hlavní navigace

Opera inovovala funkcí Turbo v mobilních prohlížečích

12. 10. 2011

Sdílet

Společnost Opera Software vydala nové verze svých mobilních browserů Opera Mini a Opera Mobile pro Android. Propaguje zejména úsporu přenesených dat a s tím spojených nákladů.

Prohlížeče Opera Mini 6.5 a Opera Mobile 11.5, které mají premiéru v telefonech se systémem Android, nyní uživatelům díky inovované funkci Turbo nově ukáží, kolik dat jste s nimi spotřebovali a kolik ušetřili, a také uspořený čas a náklady. Ke sledování spotřebovaných a ušetřených dat, a to průběžně, nebo za určité časové období, jako je cesta do zahraničí s využitím roamingu, slouží samostatná stránka, která je přístupná z nabídky nápovědy prohlížečů Opera Mini a Opera Mobile.

V případě roamingu nebo datového tarifu, kdy platíte za přenesená data, lze megabajty ušetřené s prohlížeči Opera Mini a Opera Mobile přímo převést na ušetřené peníze. Uživatelé s datovými tarify typu FUP (omezení rychlosti po překročení určitého objemu) mohou sledovat objem dosud přenesených dat, aby nebyli potrestáni zpomalením sítě.

Pomocí procházení stránek technologií s podporou cloudu, které sníží velikost webových stránek až o 90 %, získají zákazníci rychlejší, levnější a lepší přístup k webu. Bez nutnosti speciálních požadavků prohlížeč Opera Mini pracuje ve více než 3000 zařízení a lze jej zdarma stáhnout z webu m.opera.com.

Prohlížeče Opera Mini a Opera Mobile se stávají integrovanější součástí operačního systému Android. Pohodlná funkce importu záložek a zástupců přímo z domovských obrazovek usnadňuje každodenní použití prohlížečů Opera Mini a Opera Mobile ještě víc.

Při importu záložek se přenášejí záložky existující v zařízení do prohlížečů Opera, zatímco zástupce na domovské obrazovce usnadňuje přístup k často používaným webům.

Mezi hlavní vylepšení nových mobilních browserů Opery, z nichž jsou některá viditelnější než jiná, patří:
- Aktualizovaná funkce Opera Turbo v prohlížeči Opera Mobile umožňuje využít úspory přenosu dat funkce Opera Turbo při procházení mobilních sítí
- Nyní je podporováno inline video pro prohlížeč Opera Mobile v systému Honeycomb
- Další skrytá vylepšení, jako je čerstvá aktualizace vykreslovacího modulu Opera Presto, lepší síťový výkon, mikrodata HTML5 a menší paměťové nároky modulu JavaScript

Byl pro vás článek přínosný?