Hlavní navigace

PhotoLab 4: V řadě věcí o pořádný krok před konkurečním Lightroomem

24. 3. 2021

Sdílet

 Autor: PCWorld.cz
Program PhotoLab francouzské společnosti DxO se dočkal již své čtvrté verze. Stojí za to sáhnout do peněženky?

Samotný program kdysi vznikl jako DxO Optics Pro, ale do současné podoby zmutoval po zakoupení softwaru Nik Collection. Zatímco původní verze byla striktním programem pro práci s formátem RAW a korigováním optických vad objektivů, dnešní verze je mnohem dál.

soutez_casestudy

PhotoLab umožňuje prohlížení adresářů a vyhledávání pomocí klíčových slov nebo dat EXIF. To je ale pouhý rudimentární nástroj, rozhodně se nejedná o plnohodnotný archivační aplikaci. Samotné rozhraní je rozdělené na dvě základní části PhotoLibrary a editaci.

V tom prvním si vyhledáváme a organizujeme fotografie. To vyhledávání je takové nepřehledné, sice si vedle hesel můžeme hledat i třeba podle nastavení ISO, ale zhotovené projekty, což je ekvivalent adresářů, se ukazují jako lineární seznam. Spíše se zdá, že Library je dobrá na procházení fotografií, o kterých již víme, kde na pevném disku jsou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.