Hlavní navigace

Poslechněte si úvodní díl podcastové série o kybernetické bezpečnosti

15. 5. 2024

Sdílet

 Autor: Computerworld.cz s využitím Dall-E
Začínáme sérii podcastů magazínu Computerworld na téma kybernetická bezpečnost. První díl se věnuje aktuálním i tradičním bezpečnostním výzvám, ale také vám poskytne praktické návody, jak se efektivně chránit v digitálním prostředí. Hostem šéfredaktora Computerworldu Radana Dolejše je bezpečnostní specialista společnosti Seyfor Dan Albrecht.

Během podcastu získáte užitečné tipy, jak rozpoznat a reagovat na kybernetické hrozby, které se mohou objevit jak ve vašem osobním, tak profesionálním životě. Dan Albrecht v našem povídání sdílí zkušenosti s monitorováním a řešením incidentů jako je ransomware, a poukazuje na klíčovou roli rychlé a adekvátní reakce, která může výrazně omezit škody způsobené útoky.

Celý podcast si můžete poslechnout zde:

Diskuze také osvětluje vliv umělé inteligence na bezpečnostní strategie, jak AI pomáhá minimalizovat rizika a zefektivňuje detekci hrozeb, což je něco, co může přinést významné benefity nejen velkým organizacím, ale i jednotlivcům ve snaze chránit jejich osobní data.

soutez_casestudy

Dan Albrecht, Seyfor

Dan Albrecht, Seyfor

Autor: Seyfor

V prvním díle bezpečnostního seriálu se také dozvíte o významu etického hackování a penetračních testů, praktických nástrojích pro odhalení a opravu slabých míst v systémech předtím, než je zneužijí skuteční zločinci. Tyto metody jsou představeny jako nezbytné pro každého, kdo chce proaktivně zlepšit obranyschopnost svých digitálních prostředí.

Pokud hledáte způsoby, jak zvýšit svoji kybernetickou odolnost, tento podcast s Danem Albrechtem ze společnosti Seyfor vám nabídne nejen důležité informace, ale i praktické rady, které můžete ihned aplikovat. Je ideální pro všechny, kteří chtějí nejen pochopit rizika spojená s digitálním světem, ale také se naučit, jak efektivně chránit své informace v každodenním životě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

  • Poslechněte si úvodní díl podcastové série o kybernetické bezpečnosti