Hlavní navigace

Poznejte virtuální server

31. 5. 2011

Sdílet

Virtuální server je určen těm, kterým nestačí webhosting, a nemají finance na provoz vlastního serveru, nebo si ho nemohou zakoupit.

Stále častěji se setkáváme s pojmem virtuální server, ale ne každý ví, co se pod tímto názvem skrývá a jaký účel plní. Virtuální server je určen všem klientům, kterým nestačí klasický webhosting, a nemají dostatek financí na provoz vlastního serveru, nebo si vlastní server z jakýchkoli důvodu nemohou zakoupit. Jde tedy o fyzický server, který je rozdělen na několik dalších virtuálních serverů. Každý server má přesně vymezenou část výkonu procesoru, přesně určené místo na disku a část paměti, podle druhu předplaceného balíčku, který si každý klient vybírá sám. Služby spojené s instalací softwaru a změnou nastavení si můžete provést sami, případně Vám je za poplatek zajistí pracovníci kongo.sk.

Konfiguraci virtuálneho serveru zajišťuje kongo.sk, zákazníci nemají přístup k této službě. Společnost kongo.sk nabízí svým zákazníkům tři základní varianty virtuálního serveru, přičemž se liší právě výše zmiňovanými atributy jako jsou výkon, zda množství poskytované paměti. Za nejlevnější balík VS klasik zaplatíte měsíčně 15 €, balíček VS maxi je za cenu 30 € a VS profi za cenu 60 €, přičemž při každém balíčku máte k dispozici neomezený přenos dat, tzv. traffic. Pokud si objednáte některý ze zmíněných balíků, získáte Vámi zvolenou konfiguraci služeb a administrátorská oprávnění k serveru. Správu serveru si už zajišťuje každý klient ve vlastní režií (získává tzv. SSH robot přístup). Virtuální server si můžete předplatit na dobu minimálně 6 měsíců. Další služby, které společnost svých zákazníkům nabízí jsou webhostingové služby a registraci domén. Můžete si zaregistrovat sk domény, cz domény, eu domény, zda com domény za atraktivní ceny. Domény s koncovkou cz, tak můžete mít již za 12 € na rok. Více informací o nabídce a službách naleznete na stránce kongo.sk.

Byl pro vás článek přínosný?