Hlavní navigace

Příjde po Kindle Fire taky smartphone od Amazonu?

6. 2. 2012

Sdílet

 Autor:
O víkendu opustil hlavní developer Windows Phone 7, Brandon Watson Microsoft. Jeho novým zaměstnavatelem bude od nynějška Amazon.

O víkendu opustil hlavní developer Windows Phone 7, Brandon Watson Microsoft. Jeho novým zaměstnavatelem bude od nynějška Amazon.

Mnohým tento přechod vrtá hlavou a spekuluje se o smartphonu, jehož výrobcem by měl být právě Amazon a operačním systémem Windows Phone.

Po úspěchu tabletu Kindle Fire by to byl celkem logický krok. Odchodu Watsona se chytil také časopis Forbes a již spekuluje, že by smartphone mohl vyrábět Foxcon. Prozatím nejasné specifikace hovoří o čtyřpalcovém displeji a fotoaparátu s osmi megapixely.

CS24

Amazon si vrásky z projede svého zařízení pod výrobní cenou nedělá. Kindle Fire se prodává asi deset dolarů pod výrobní cenou a přesto na něm Amazon díky software, který si uživatelé k tabletu přikoupí ještě vydělá. Stejné by to mohlo být i se smartphonem, o kterém se prozatím pouze spekuluje.

Podle Citi by se náklady na jeden smartphone mohly vyšplahat někam k 150 nebo 170 dolarům za kus a Amazon by je mohl zkusit prodávat za cenu okolo 150 dolarů, což by výrazně podlomilo ceny smartphonů na trhu. Například HTC prodává své smartphony střední třídy za cenu okolo 240 dolarů, z nichž má zhruba 30% zisk. Amazn by mohl uplatnit stejnou strategii jako u Kindle Fire a dotovat prodej smartphonů z prodaných aplikací.

Byl pro vás článek přínosný?