Hlavní navigace

Přijďte navštívit ojedinělé Centrum inovací

18. 9. 2012

Sdílet

 Autor: Insight Home
Stavíte nebo rekonstruujete nový dům či byt? Nebo se vám skvěle bydlí, ale chtěli byste ještě něco více? Mám pro vás zajímavé doporučení.

Systém inHome, který vám nabídne opravdu skvělý komfort. Vše můžete ovládat pomocí iPadu nebo chytrého telefonu. A dokonce, i když třeba nejste doma. Přijměte naši pozvánku, kde si vše můžete vyzkoušet.

Lidé se už od nepaměti obklopovali služebnictvem. Ne proto, že byli jen zhýralí, ale především proto, že jim usnadňovalo a zpříjemňovalo život. Kdo z vás by si nepřál, abyste měli doma vždy uklizeno; když ráno vstanete abyste měli připraveno čerstvé pečivo 
a svoji oblíbenou kávu nebo čaj; když začne pršet, tak abyste měli jistotu, že jsou zavřena všechna okna; když je nedostatek vláhy, tak abyste měli zavlaženou zahradu; abyste měli vždy posekanou trávu; když začne silný vítr, aby byly zataženy venkovní markýzy a vytaženy všechny žaluzie nebo aby byl váš dům v bezpečí, když nejste doma. Mnoho činností, o které se staralo služebnictvo, může vykonávat právě chytrá domácnost.

 

 

Co je chytrá domácnost

Koncept chytré domácnosti přináší pomocí systému domácí automatizace jednoduché ovládání osvětlení a světelných scén, žaluzií, bezpečnostního systému, vytápění a chlazení, závěsů, bazénu, domácího zábavy, biometrického přístup, domácích spotřebičů a dalšího vybavení, které ve svém obydlí uživatel běžně používá. Technologie použitá v takovéto chytré domácnosti je běžně označována jako systémová integrace. Díky systémové integraci je ovládání všech součástí a podsystémů stejně jednoduché, jako je běžné použití mobilního telefonu, či dálkového ovladače pro běžnou televizi. Intuitivní ovládání na dotykovém panelu umožňuje dokonalou kontrolu vašeho domova bez potřeby návodu k obsluze.

Toto řešení eliminuje nepořádek vzniklý spoustou povalujících se různých ovladačů, zvyšuje životní styl vaší rodiny, bezpečnost i pohodlí. Představte si, že jediným stisknutím tlačítka před odchodem z domu inteligentní domácnost zhasne světla, zaktivuje bezpečností systém, vypne televize a veškeré další audiovizuální vybavení, odpojí rizikové spotřebiče (varná konvice, žehlička, kulma,…) a zatáhne žaluzie. Navíc díky spojení inteligentní domácnosti s dalšími podsystémy jako je např. topení dochází k velké úspoře energie automaticky tím, že se ztlumí vytápění a vypnou světla a ostatní vybavení v místnostech, které nemusí být v provozu. Tato úspora dosahuje až 30%.

 

Jak se na trhu orientovat

Systém domácí automatizace musí být navržen velmi citlivě a individuálně pro každého uživatele. Na trhu je velký výběr firem i značek, které slibují perfektní inteligentní domácnost, ale pouze malá část z nich je schopná docílit svého závazku vůči požadavkům zákazníka. Drtivá většina z nich se nakonec soustředí jen na velmi malý okruh domácnosti jako je například ovládání světel, či topení, a ostatním částem vybavení domu se buď úplně vyhne, nebo značně omezí možnosti jejich použití v rámci domácí automatizace. Z tohoto důvodu je potřeba vybrat firmu, která systém bude realizovat, tak výrobce řídícího systému, kteří s touto problematikou mají dostatečné zkušenosti, reference, předváděcí centra a potřebné know-how.

 

inHome – robustní a spolehlivý systém

Z celé nabídky na trhu nabízíme jedno doporučení, které je již prověřeno našimi čtenáři. Za vším stojí společnost Insight Home. Vyvinula systém inHome, který je založen na jednom z nejlepších a nespolehlivějších systémů na světě – americkém systému AMX. Na centrální jednotku je běžně napojeno topení a chlazení, měření spotřeb energií, plynu a vody v reálném čase, osvětlení, zabezpečovací systém, kamery, domácí vrátný a intercom, biometrický přístup, domácí spotřebiče (centrální vysavač, trouba, pračka, sušička, lednice,…), televize, satelit, audio a video systém, komunikace, venkovní okenní žaluzie, domácí meteorologická stanice, bazén, vířivka, sauna, zavlažovací systém zahrady a vyhřívací systémy okapů a obslužných cest.

Celý dům je možné ovládat a monitorovat vzdáleně pomocí téměř libovolného zařízení připojeného k internetu – počítače nebo pomocí iPad, iPod nebo iPhone. V případě jakéhokoliv problému jste informováni pomocí SMS zprávy.

inHome je navržen tak, že v případě případného jeho výpadku z provozu, je v domě možno vše ovládat konvenčními prostředky, a tak není nijak dotčena funkcionalita řízených systémů, kterými jsou světla, topení, TV, žaluzie atp...

Přijďte si inteligentní dům prohlédnout

Insight Home vybudovala v Praze 4 Centrum inovací pro technologie inteligentního bydlení (CITIB), ve kterém se můžete prohlédnout nejnovější trendy digitální domácnosti. CITIB navštívilo stovky lidí, novinářů, natáčela v něm Česká televize i televize NOVA. Máte-li zájem o návštěvu, tak si domluvte osobní prohlídku na telefonu 604 44 99 99 nebo na hdworld@InsightHome.eu.

A nemáte-li čas, stáhněte si zcela zdarma interaktivní multimediální publikaci Chytré bydlení!

 

CS24

Kontakt

Insight Home, a.s., Antala Staška 30/1565, 140 00  Praha 4, Tel.: 604 44 99 99

Byl pro vás článek přínosný?