Hlavní navigace

Přizpůsobte si zdarma Windows 8 k obrazu svému – 1. díl

1. 12. 2012

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Ostatně jako všechno i systém Windows 8 má své klady, pro který na něj nedá řada uživatelů dopustit, ale i zápory, pro něž by jej uživatelé nejraději zatratili. V tomto seriálu vám přinášíme skvělé aplikace, které vám umožní přizpůsobit si tento operační systém přesně podle svých představ a navíc úplně zdarma!

Hodnotit v tuto chvíli, zda jsou Windows 8 povedená či nikoliv, by asi nebylo právě férové, ale nemusíte s námi souhlasit. Ať je to tak či onak, nový operační systém od Microsoftu je zde a není pochyb, že ze strany Microsoftu se v tomto směru jedná skutečně o smělý krok vpřed. Pokud si jej nainstalujete na svůj počítač a nějakou chvíli s ním strávíte, záhy zjistíte, že jsou zde faktory, kvůli nimž si jej doslova zamilujete (například rychlost!) a faktory, kvůli nimž byste jej nejraději okamžitě odvrhli, protože vás doslova a do písmene odpuzují (kupříkladu obrazovka Start).

Nicméně pokud i přes první kladné i záporné vlastnosti se rozhodnete u něj zůstat, přinášíme vám v tomto seriálu několik tipů a triků, které by vám mohly pomoci po poměrně finančně nenáročném upgradu na Windows 8. Počítač jako takový vám umožňuje provádět bezpočet úprav, navíc výrobci třetích stran nespí na vavřínech, ale čekají s napětím na uvedení nového operačního systému od Microsoftu, aby jej mohli testovat. Poté se okamžitě pouštějí do vývoje nových nástrojů, které umožní tento nový operační systém vyladit na maximum. Konkrétně se často jedná o spoustu rozličných nástrojů, jejichž cílem je minimalizovat či úplně odstranit ty největší nedostatky Windows 8, popřípadě další utility, jež umožní Windows 8 nastavit tak, že umožní i to, co Microsoft vůbec nepředpokládal.

Pokud tedy postrádáte tlačítko Start z Windows 7, nebo jste-li fanoušek firmy Apple, který jen potřebuje alespoň vizuálně podobné prostředí jakožto pomocníka při přechodu do Windows (nebo je jen instalovat na virtuálním počítači), popřípadě pokud vás již unavuje pohled na neustále stejné obrazovky, které se zobrazují při startu či uzamykání Windows 8, pak právě pro vás jsme připravili přehled zdarma dostupných nástrojů, kterými si uzpůsobíte Windows 8 přesně k obrazu svému. Tak vzhůru do toho!

soutez_casestudy

 

V příštím díle seriálu si představíme balík aplikací OS X Skin Pack a jeho stěžejní utility RocketDock a FinderBar. Ukážeme si, jak snadno se dá pomocí tohoto balíku proměnit vzhled Windows 8 na vzhled ve stylu OS X.

Byl pro vás článek přínosný?