Hlavní navigace

Proč budou chtít Windows 11 vaše platební údaje?

7. 3. 2022

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Microsoft do Windows 11 přidává požadavek na platební údaje či bezpečnostní funkci Smart App Control.

Čerstvý build Windows 11 přináší porci důležitých novinek. Mezi ty nejvýznamnější patří funkce zadávání platebních informací a bezpečnostní prvek s názvem Smart App Control, dohlížející na nově instalované hry a aplikace. Preview Build 22567 byl vydán v rámci Dev Channelu.

Jelikož už jste je Microsoftu nejspíš někde zadávali, požadavek na vyplnění platebních informací by neměl být až tak překvapivý. Přesto, ať už jste platili za film nebo videohru pro Xbox, transakce nejspíš proběhla skrze stránku vašeho Microsoft účtu kdesi na pozadí. 

Jak spravujete více cloudů ve vaší firmě?

Nové místo pro zadání platebních údajů ve Windows 11 Microsoft spojuje s čerstvě zavedenou možností předplatného – bude-li hrozit riziko, že o něj přijdete kvůli expiraci platební karty, Microsoft vás na něj jednoduše upozorní. Koncepčně nicméně nová funkce z vašeho počítače dělá platební nástroj, stejně jako je nástrojem pro práci či hraní her.

Další zajímavou novinkou je Smart App Control (SAC), kterou Microsoft popisuje jako „novou bezpečnostní funkci Windows 11, která blokuje nedůvěryhodné či potenciálně nebezpečné aplikace“. Jaké do takové kategorie spadají, zjevně rozhodně Microsoft, takže existuje riziko, že SAC označí i neškodné aplikace jen proto, že s nimi dosud nepřišel do styku. 

Microsoft nicméně slibuje, že SAC nebude interferovat příliš a defaultně bude vypnutý, přičemž i v zapnutém stavu bude uveden v pohotovost až při instalaci kontrolované aplikace.

CS24

Zmínit pak musíme i nový způsob fungování Windows Update, který bude preferovat aktualizaci tehdy, bude-li k dispozici více čisté energie. K tomu chce Microsoft využívat informace o uhlíkové stopě od partnerů electricityMap či WattTime. 

A nakonec, Microsoft slibuje lepší propojení Windows 11 s Android telefonem v rámci koncepce Out of the Box Experience, nebo vylepšenou transkripci hlasu.

 

Získejte pro svůj produkt či službu ocenění IT produkt roku! Soutěž „IT produkt roku“ vyhlašuje redakce Computerworldu s cílem vyzdvihnout výrobky disponující vlastnostmi, které je významně odlišují od konkurenčních produktů stejné kategorie. Může přitom jít jak o celkově inovativní pojetí produktu, tak o jednotlivé funkční zdokonalení, výrazně zjednodušené ovládání nebo třeba o výjimečně příznivou cenu.

Soutěž probíhá ve třech samostatných kolech v kalendářním roce a každý postupující produkt či služba do jednoho ze tří finálových kol získává právo na titul IT produkt roku.

Máte-li zájem účastnit se soutěže IT produkt roku, neváhejte. Kontaktujte nás prosím na itprodukt@iinfo.cz.

O přihlášku a více informací si můžete napsat nebo zavolat na telefonech 776 204 420 nebo 604 266 707 či 725 326 893, případně na také na adrese itprodukt@iinfo.cz.

Byl pro vás článek přínosný?