Hlavní navigace

Průvodce nákupem tiskárny - 7. díl

17. 1. 2014

Sdílet

 Autor: (c) kikkerdirk - Fotolia.com
Možná vám právě dosloužila vaše obstarožní tiskárna, nebo jste se až nyní rozhodli pořídit si tiskárnu domů. Kdo se ale má vyznat v té spoustě modelů, která je aktuálně na trhu k dispozici!

Pokud chcete při nákupu poradit, pak jste na tom správném místě. V tomto seriálu se dozvíte třeba to, který typ tiskárny je pro vás nebo pro vaši firmu ten nejvhodnější, seznámíte se s nejdůležitějšími funkcemi tiskáren, rozhraní, kterými se tiskárny připojují, jak tisknout z mobilních zařízení,  jaké jsou například možnosti práce s papírem nebo jaké další funkce tiskárny nabízí.

V našem setiálu se dozvíte, co můžete od tiskárny v té či oné cenové hladině očekávat a také vám doporučíme ten nejvhodnější typ tiskárny přesně pro vás. Určitě oceníte i naše tipy týkající se nákladů na náplně do tiskáren.

Předchozí díl

 

Cena okolo 10 000 Kč: Základní modely barevných laserových tiskáren a černobílé laserové tiskárny vyšší třídy. Máte-li ušetřeno okolo 10 000 Kč, pak vězte, že v této cenové relaci jsou neporovnatelně lepší než jejich levnější kolegové. V rychlosti tisku i tisku fotografií je sice stále ještě co dohánět, ale u těchto zařízení budete mít zásobník papíru na minimálně 250 listů, připojení k síti a slušnou rychlost tisku. Náklady na toner však budou stále poměrně vysoké.

Cena od 14 000 Kč do 16 000 Kč: Ideální laserové tiskárny. Modely tiskáren v této cenové relaci jsou přímo navrženy pro práci vícera uživatelů, čemuž odpovídá i vysoká rychlost tisku a manipulace s papírem. U těchto tiskáren najdete pokročilejší funkce, například budete moci zjistit aktuální a maximální velikost operační paměti RAM (abyste mohli posoudit, kolik úloh daná tiskárna zvládne), dále budete mít u tiskárny standardní zásobník papíru a budete moci v případě potřeby doinstalovat další volitelné zásobníky papíru (tak zjistíte, do jaké míry bude tiskárna moci vyhovět například vzrůstajícímu počtu požadavků na tisk), popřípadě budete moci zjistit intenzitu využití tiskárny (tak získáte povědomí o odolnosti a výdrži tiskárny). Náklady na toner budou mírné až nízké, zejména za předpokladu, když použijete funkce pro ekonomický tisk.

 

Co je to za tiskárnu? Inkoustová tiskárna pro velké firmy? Přesně tak. Tiskárna HP Officejet Pro X576dw je velmi rychlá a má nízké náklady na inkoust. Barevné laserové tiskárny mají vážnou konkurenci!

Cena od 20 000 Kč výše: Prvotřídní tiskárny se vším všudy. Pokud si můžete dovolit utratit za tiskárnu tolik peněz, pak právem můžete očekávat, a právem, to nejlepší, včetně špičkového výkonu, nejvyšší kvality tisku a pestré palety standardních a volitelných funkcí. Náklady na toner budou až neskutečně nízké, a to kvůli používání vysokokapacitních zásobníků. Na druhou stranu – pokud nejste majitelem firmy, která má extrémně vysoké nároky na tisk, pak tiskárnu v této cenové relaci nekupujte.

CS24

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?