Hlavní navigace

Průzkumník souborů ve Windows 11 má nově záložky. Je to návykové.

6. 1. 2023

Sdílet

 Autor: Microsoft
Microsoft přidal do Windows 11 jednoduchou, ale návykovou novinku!

Používáte-li Windows 11, měli byste v nich už vidět aktualizaci obsáhlejšího updatu z druhé poloviny loňského roku. Její součástí jsou i dlouho žádané záložky v Průzkumníku souborů. Abyste mohli mít otevřeno více adresářů, už nemusíte mít otevřeno více oken. Je taková funkce nutná? Ne.

Jak spravujete více cloudů ve vaší firmě?

Ale jakmile ji začnete používat, nebudete se jí chtít vzdát. Funguje přitom naprosto jednoduše. Vlastně úplně stejně jako záložky v internetovém prohlížeči, nabízející kompaktní přecházení z jedné do druhé bez nutnosti otevírání dalších oken. Kopírování či vkládání souborů tak dostává zcela novou podobu. Daleko příjemnější!

Záložky v Průzkumníku souborů jsou součástí jeho uživatelského rozhraní, samozřejmě za předpokladu, že udržujete svůj operační systém aktuální. Abyste záložku otevřeli, v horní části okna klikněte na malý symbol pluska – a je to! Zatím se nezdá, že by součástí funkce bylo omezení počtu záložek, takže jich můžete otevřít, kolik chcete.

soutez_casestudy

Jak poznáte, že už s tím máte seknout Přečtěte si také:

Jak poznáte, že už s tím máte seknout

Zavření záložky provedete kliknutím na malý symbol X v jejím pravém horním rohu, tedy opět, stejně jako v případě záložek v internetovém prohlížeči. V rámci okna je můžete přesouvat, na rozdíl od prohlížečového okna však nemůžete záložku z okna vytáhnout a vytvořit jejím prostřednictvím okno nové. Zatím ani nelze z bočního panelu vytáhnout adresář a vytvořit záložku z něj.

Mějte však na paměti, že novinka není součástí Windows 11 2022 Update (22H2), ale až pozdější drobnější aktualizace. Jde o součást nové Moments strategie, ve jménu které chce Microsoft aktualizovat systém a doplňovat novinkami v nepravidelných a nečekaných časech. Pokud jste tedy záložky v Průzkumníku souborů dosud nezaznamenali, nic se neděje. Ale věřte, že jsou dobrým důvodem si systém aktualizovat!

Chcete dostávat do mailu týdenní přehled článků z Computerworldu? Objednejte si náš mailový servis a žádná důležitá informace vám neuteče. Objednat si lze také newsletter To hlavní, páteční souhrn nejdůležitějších článků ze všech našich serverů. Newslettery si můžete objednat na této stránce.

Byl pro vás článek přínosný?