Hlavní navigace

Rado s limitovanou edicí

28. 10. 2011

Sdílet

 Autor:
Odolné hodinky s tradicí.

V roce 1962, pouhých pět let po svém založení, představila značka Rado opravdu přelomové hodinky Rado DiaStar. Jejich pouzdro bylo vyrobeno z karbidované oceli, která se vyznačovala několikanásobně vyšší tvrdostí než běžně používaná chirurgická ocel. Vnější poškození pouzdra hodinek se nejčastěji projeví na hranách pouzdra. Z tohoto důvodu měly hodinky oválný tvar pouzdra. Letos uplynulo přesně 50 let od představení těchto přelomových hodinek, které určily směřování značky Rado po dobu dalšího půl století a natrvalo ovlivnily švýcarský hodinářský průmysl. Při této příležitosti byla na veletrhu v Basileji slavnostně představena limitovaná edice 1111 kusů hodinek Rado D-Star Automatic Chronograph.

Tvarově výrazné oblé pouzdro, o šířce 42 mm je inspirováno historickým modelem ze začátku šedesátých let. U představených hodinek je však samotné pouzdro vyrobeno z černé high-tech keramiky a opatřeno matnou povrchovou úpravou. Ta je použita i na korunce a tlačítkách chronografu. Sportovnímu určení hodinek odpovídají výraznější leštěné indexy s luminiscenčním materiálem, jejichž tvar i provedení kopírují skeletonové ručky. Centrální vteřinka chronografu v závodní červené barvě poskytuje číselníku dynamiku, která musí být nedílnou součástí všech sportovních hodinek. Samozřejmostí je 100m vodotěsnost pouzdra, která zajistí bezpečí mechanického strojku s automatickým nátahem a chronografem i při potápění bez přístroje.

Uloženým kalibrem se stal Valjoux 7753, který pochází ze sesterské společnosti ETA, jenž je vlastněná gigantem Swatch Group, stejně jako Rado. Znamená to tedy, že strojek pracuje s přesností na osminu sekundy a nabízí nejenom chronograf s červenou centrální sekundovou ručkou, ale také indikaci data na tradiční pozici mezi sčítači a mezi indexy 4 a 5.

 

CS24

Cena: 86 900 Kč

www.dusak.cz

Byl pro vás článek přínosný?