Hlavní navigace

Recenze: CorelCAD

29. 6. 2011

Sdílet

Kanadská společnost Corel, známá spíše svým softwarem CorelDraw (a v minulosti také kancelářským balíkem WordPerfect), se rozhodla zkusit něco nového a přichází s programem CorelCAD - softwarem určeným primárně pro architekty a inženýry.

Jelikož v této oblasti neměl Corel žádné zkušenosti, uzavřel partnerství s německou firmou Graebert, která se podvědomí uživatelů zapsala převážně programem ARES Commander Edition. Díky bohatým zkušenostem této firmy se podařilo připravit software, který opravdu funguje napříč platformami. Výsledek je nejen kompatibilní prakticky s veškerými konkurenčními programy, ale také každý, kdo si to s nějakým CAD programem někdy rozdal, bude velice rychle vědět, která bije.

Výhodou je nativní práce s formátem DWG, což je dnes již standardní formát pro CAD soubory, a schopnost plynule přecházet mezi 2D a 3D. Vedle DWG CorelCAD podporuje také formáty DXF a DWF, které využívaly starší verze AutoCAD. Exportovat lze do FDF, ACIS 3D, DWF a dalších formátů. A jelikož se jedná o Corel, není problém připravit si technický nákres a v programu CorelDraw doplnit patřičné efekty.

 

Verdikt:

S cenou 699 dolarů se rozhodně nejedná o levný software, nicméně pro firemní použití by cena neměla být problémem ani v případě malých či začínajících firem (k dispozici je rovněž bezplatná 30denní trial verze). Pro začátek existuje tento program v šesti jazykových mutacích, překvapivě se ale nezapomnělo na češtinu, která by se měla objevit koncem tohoto léta.

 

Hodnocení: 80 %

Klady: Vydařená spolupráce s experty, podpora DWG

Zápor: Nic podstatného

 

CS24

Výrobce: Corel

Cena: 699 dolarů / 838 eur

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.