Hlavní navigace

Rychlé 32GB SDHC karty Verbatim

17. 6. 2011

Sdílet

 Autor:
Nové SDHC flash karty třídy 10 od Verbatimu garantují minimální přenosovou rychlost 10 MB/s.

Díky vysoké rychlosti zápisu a velké kapacitě jsou karty Verbatim SDHC vhodné pro použití v digitálních fotoaparátech a videokamerách, ale i v dalších zařízeních podporujících formát SDHC, jako jsou mobilní telefony, GPS navigace, PDA a MP3 přehrávače. SDHC karty jsou dostupné ve standardním a mikro formátu s kapacitou od 4 do 32 GB (SDHC), resp. do 16 GB (microSDHC).

SDHC karty jsou navržené pro použití zejména v digitálních fotoaparátech, přenosných hudebních přehrávačích, videokamerách, chytrých telefonech a počítačích. Rostoucí oblíbenost záznamu videa a fotografií vysokého rozlišení a mobilních aplikací vyžaduje nejen větší úložný prostor, ale i rychlejší datové přenosy. Proto SDHC karty třídy 10 garantují minimální přenosovou rychlost 10 MB/s, skutečná rychlost však může být ještě vyšší. Použitý souborový systém FAT32 uspokojí kapacitní požadavky a zároveň se skvěle hodí pro záznam kvalitního videa. Karty Verbatim SDHC jsou plně kompatibilní s veškerými SD standardy. Funkce chráněného zápisu zabraňuje nechtěnému smazání dat. SDHC karty mají stejný fyzický formát jako SD karty, nelze je však použít v hostitelském systému SD, který nepodporuje SDA specifikaci verze 2.0.

MicroSDHC je v současnosti nejmenší dostupný formát paměťových karet, který je navržen pro použití zejména v mobilních telefonech. Tato malá paměťová karta spotřebuje velmi málo energie, a proto uchovává dlouhou životnost baterie vašeho mobilního telefonu. Využití nalezne rovněž v GPS navigacích, MP3 přehrávačích, digitálních fotoaparátech a PDA. Paměťová karta Verbatim microSDHC je kompatibilní s kterýmkoli zařízením vybaveným SDHC slotem, pokud ji vložíme do SD adaptéru.

K dostání jsou v obchodech za doporučené ceny 231 Kč (SDHC 4 GB), 349 Kč (SDHC 8 GB), 705 Kč (SDHC 16 GB), 1 274 Kč (SDHC 32 GB), 196 Kč (microSDHC 4 GB), 356 Kč (microSDHC 8 GB) a 606 Kč (microSDHC 16 GB).

Verbatim SDHC 32 GB

Byl pro vás článek přínosný?