Hlavní navigace

Samsung a LG brzy představí smartphony se zakřivenými displeji

2. 10. 2013

Sdílet

 Autor: lg
Společnosti LG a Samsung velmi horlivě pracují na svých smartphonech s ohebným displejem, představit by je měly totiž již tento měsíc.

Společnosti LG a Samsung velmi horlivě pracují na svých smartphonech s ohebným displejem, představit by je měly totiž již tento měsíc.

Samsung je největším producentem mobilních telefonů a smartphonů na světě a model Galaxy Note 3 Active má portfolio přístrojů ještě více rozšířit. LG brzy naváže s novinkou řady Z. 

soutez_casestudy

Podle zpráv serverů ZDNet a UnwiredView nepůjde tak docela o zařízení, která půjde ohýbat, ale spíš o smartphony s mírně prohnutými displeji. Zdá se, že obě zařízení budou dostupná v omezených množstvích. Důvodem je fakt, že ani LG ani Samsung nedokáží speciálních ohnutých displejů vyrobit dostatečné množství. S největší pravděpodobností tedy budou smarphony dostupné bez nutnosti podpisu smlouvy.

Uvidíme, jak se smartphony se zakřivenými displeji uchytí, ale dá se očekávat, že ostatní výrobci se nejpozději do roka také chytí a nabídnou vlastní podobné přístroje s více i méně ohnutými displeji. Hlavní výhodou takového počínání bude fakt, že jak LG tak Samsung budou moci vyrábět více displejů a hromadná produkce srazí jejich cenu. Jak budou telefony vypadat zatím opravdu nevíme, na internetu si můžete prohlédnout obrovské množství různých renderů, z nichž několik se skutečným produktům ve finále určitě bude podobat.

Byl pro vás článek přínosný?