Hlavní navigace

Samsung EX1 je ideální do horšího světla

9. 12. 2011

Sdílet

 Autor: Samsung
Nový kompaktní fotoaparát Samsung EX1 je vybaven profesionálním ultraširokým objektivem, který je díky vysoké světelnosti schopen zachytit třeba noční oslavy nového roku.

Noční podmínky, ať už v exteriéru nebo interiéru, nejsou pro fotografování zrovna ideální. Výsledné snímky totiž bývají většinou tmavé nebo naopak přeexponované. Samsung EX1 ale disponuje profesionálním ultraširokoúhlým objektivem Schneider Kreuznach s netypickou světelností f/1,8, který je schopen i fotografie z nočního města zvládnout tak, aby za něco stály. Kromě objektivu přispívá ke kvalitním snímkům za snížených světelných podmínek také integrovaný rychlý obrazový procesor DRIMeIII.

Hovoříme-li o širokoúhlém objektivu, chce to zmínit konkrétní čísla – ohnisková vzdálenost objektivu má velikost 24 mm, přibližování navíc pomáhá trojnásobný optický zoom.

Model EX1 není prvním a pravděpodobně ani posledním kompaktním fotoaparátem od společnosti Samsung, který se chlubí výklopným displejem. Ten má v tomto případě tři palce a je založen na technologii AMOLED. Výklopné displeje mají tu výhodu, že s nimi lze fotografovat záběry v podstatě z jakéhokoliv úhlu.

Automatizace už v tomto případě postihla i rozpoznávání scény, kterého je dosaženo prostřednictvím funkce Samsung Smart Auto 2.0. Další funkce, určená ke sledování objektů, vám eliminují rozmazání u pohybujících se předmětů.

Preferujete-li manuální kontrolu nad fotoaparátem, je možno třeba přizpůsobit rychlost závěrky či clony v poloautomatickém režimu či nastavit režim plně manuální.

Samsung EX1 lze pořídit za doporučenou maloobchodní cenu 8 990,- Kč včetně DPH.

soutez_casestudy


Byl pro vás článek přínosný?