Hlavní navigace

Samsung představil systém Bada 2.0

31. 8. 2011

Sdílet

 Autor:
Samsung uvedl novou verzi svého mobilního operačního systému Bada, který v jeho nabídce doplňuje Android.

Samsung představil operační systém Bada 2.0. Jde o vylepšenou verzi původního operačního systému Bada, který byl vyvinut pro mobilní telefony společnosti Samsung. Verze Bada 2.0 má ještě více podpořit distribuci smartphonů Samsung.

Verze Bada 2.0 obsahuje celou řadu vylepšení a poskytuje nové možnosti využívání telefonu. Vychází z dosavadních inovací společnosti Samsung a nabízí široké spektrum funkcí jako jsou plnohodnotný multitasking, Wi-Fi Direct, bezdrátová komunikace na krátkou vzdálenost (NFC) a rozpoznávání hlasu.

S rostoucím zájmem uživatelů o internetové služby v mobilním telefonu roste také zájem společnosti Samsung vyjít těmto potřebám vstříc. Proto Bada 2.0 podporuje standard HTML5 a technologii Flash, čímž možnosti využívání internetu značně rozšiřuje.

Bada 2.0 přináší velké změny i pro komunitu vývojářů, kteří mohou nově využivat několik API (Application Programming Interface) ze standardu WAC 2.0 (Wholesale Applications Community). Zásadní výhodou pak bude možnost vkládání reklamy do aplikací. Samsung také rozšířil podporu práce vývojářů a posílil své vývojové prostředí pro aplikace. K podpoře vývojových procesů, které budou nejlépe odpovídat cílovému prostředí, byl nově použit emulátor. Další nástroje, jako je například Profiler, optimalizují výkon přístroje a aplikace tím, že zajišťují maximální využití paměti, procesního výkonu a dalších zdrojů.

Společnost Samsung rovněž vylepšila svůj obchod s aplikacemi Samsung Apps, který je nyní plně k dispozici ve 121 zemích světa. V rámci nové verze Bada 2.0 bude v nabídce Samsung Apps více funkcí včetně nových možností nákupu, jako je například pronájem nebo předplatné. Obchod SamsungApps se těší velké oblibě i u zákazníků v České republice, o čemž svědčí skutečnost, že stáhli již více než milion aplikací. Mezi nejpopulárnější se řadí ty, které byly vyvinuty pro místní trh, jako je Bada TV, Jízdní řády ČR a SR nebo TV program.

Byl pro vás článek přínosný?