Hlavní navigace

Samsungu unikly detaily (nejen) o tabletu Google Nexus 11

2. 5. 2013

Sdílet

 Autor: pcadvisor.co.uk
Detaily tabletu Google Nexus 11 unikly online společně s informacemi o dalších zařízeních společnosti Samsung.

Google už nějakou dobu prodává svůj tablet Nexus 7, a na světlo se nyní dostaly informace o Nexusu 11, následovníkovi Nexusu 10. Stejně jako současný tablet s Androidem bude vyroben společností Samsung a podle SamMobile se bude jednat o vůbec první osmijádrový tablet na světě.

Nexus 11 má mít 11palcový Super PLS displej a má běžet na osmijádrovém procesoru Exynos 5410 od Samsungu, který je již součástí smartphonu Galaxy S4. K dalším specifikacím patří 8megapixelový zadní a 2megapixelový přední fotoaparát a údajně i slot na microSD karty až do 64 GB.

Nexus 11 bude přímým konkurentem iPadu 4 a později dost možná i iPadu 5.

Samsung má zájem na vydání mnohem většího počtu modelů vlastních tabletů pod běžným označením Galaxy. Firma se v poslední době pochlubila tabletem Galaxy Tab 3, který má jít do prodeje v průběhu května.

Podobný Nexusu 11 je i Galaxy Tab 11, který má stejné vlastnosti až na dvojádrový procesor Exynos 5250. Galaxy Tab 8.0 zase vypadá jako tabletová verze phabletu Galaxy Note 8.0, s 8palcovým Full HD displejem, 5mpix fotoaparátem a čtyřjádrovým procesorem Exynos 4412.

V neposlední řadě chce Samsung představit i dual SIM zařízení zvané Galaxy Tab Duos 7.0. To bude mít kromě slotu na dvě SIM karty také 7palcová LCD displej, 3mpix fotoaparát a dvoujádrový procesor. Jde v podstatě o dual SIM verzi Galaxy Tab 3.

příloha_ovladnete_sva_data

SamMobile také oznámil, že by Samsung mohl odpískat novou generaci Galaxy Note 10.1, a to kvůli slabým prodejům.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?