Hlavní navigace

Schvalování aplikací pro Windows Phone se zpožďuje

Sdílet

 Autor:
Společnost Microsoft pracuje na nové verzi svého obchodu s aplikacemi Windows Marketplace, která vyjde koncem léta.

Společnost Microsoft v úterý na svém blogu oznámila, že pracuje na snížení času, který zabere schválení a zveřejnění nové aplikace, a také na vylepšení odezvy svého vývojářského prostředí App Hub. Problémy, které se začaly projevovat koncem března, zavinil neočekávaně prudký nával nových aplikací. Za poslední tři měsíce se jejich počet zvýšil o šedesát procent, momentálně je aplikací pro Windows Phone dostupných téměř osmdesát tisíc. Během těchto tří měsíců Microsoft také téměř zdvojnásobil počet svých prodejen, kterých se nyní po celém světě nachází padesát čtyři. Podle blogu Microsoftu právě kombinace těchto dvou faktorů zpomalila záložní systémy a způsobila prodloužení procesu schválení a zveřejnění aplikace ze dvou pracovních dnů na tři.

Microsoft má pro tyto problémy několik řešení, v dohledné době plánuje vydání nové, rozsáhlejší verze Marketplacu. Ta má vyřešit všechny současné problémy a vydláždit cestu k ještě většímu nárůstu, který Microsoft očekává během následujících let. Nicméně dokončení nové verze je plánováno až na konec léta. Do této doby pravděpodobně vývojáři nezaznamenají žádné větší změny, ač Microsoft říká, že se díky krátkodobým řešením v posledních dnech snížila doba schválení aplikace ze tří pracovních dnů na 2,6. Do doby, než bude nový Marketplace spuštěn, přijal Microsoft krátkodobá opatření, mezi která spadá rozšíření kapacity serverů a usměrnění schvalovacího procesu aplikací. Microsoft také opravil některé chyby a vylepšil odezvu App Hubu.

Aby Microsoft a jeho partneři, jako například Nokia, mohli soupeřit s Applem a Googlem, je důležité aby počet aplikací stále narůstal. „Je to nezbytně nutné. Probíhá válka o to, kdo své platformě dokáže přinést nejvýznamnější aplikace,“ říká  Paolo Pescatore, analytik z agentury CCS Insight. Apple a Google tuto válku zatím vyhrávají, Microsoft a Nokia potřebují vyřešit své problémy co nejdříve, aby vývojáře aplikací pro Windows Phone neodradili, říká Pescatore.

Byl pro vás článek přínosný?