Hlavní navigace

SkyDrive hlásí miliardu uložených dokumentů

9. 2. 2013

Sdílet

 Autor: © rangizzz - Fotolia.com
Cloudové úložiště Microsoftu překonalo hranici jedné miliardy uložených dokumentů a nově umožňuje sdílení dokumentů pomocí odkazu bez nutnosti přihlášení.

Microsoft v pátek oznámil, že počet dokumentů kancelářské sady Office v jím provozovaném úložišti překročil hranici jedné miliardy.

I když se jedná o celkem vysoký počet, Dropbox, jedna z nejstarších a nejpopulárnějších služeb diskového úložiště v cloudu, má více než 100 milionů uživatelů, kteří podle informací zveřejněných na webu této společností uloží miliardu souborů denně. Nejedná se samozřejmě pouze o dokumenty sady Office, ale i tak je to zajímavé srovnání.

Kromě překročení magické hranice oznámil rovněž Microsoft, že SkyDrive získal novou funkcionalitu, která usnadní sdílení souborů s ostatními, kteří ani nemusí být registrováni do této služby.

„Nedávno jsme dosáhli významného bodu – naši zákazníci mají ve službě SkyDrive v současnosti uloženo přes miliardu dokumentů sady Office! Velmi nás těší všechny reakce na novou verzi sady Office i na její hlubší propojení s úložištěm SkyDrive,“ napsala Sarah Filmanová, vedoucí programová manažerka služby SkyDrive, na blogu společnosti.

Microsoft minulý týden spustil ostrou verzi cloudové služby Office 365 Home Premium, která využívá SkyDrive jako své úložiště dokumentů. Obsahuje přímo ikonu pro ukládání a sdílení souborů pomocí tohoto cloudového úložiště.

Microsoft zároveň v pátek oznámil novou funkci ve SkyDrive a ve službě Office Web Apps, která umožňuje jednodušší sdílení a úpravy dokumentů. Nevyžaduje totiž po uživateli přihlášení pomocí účtu Microsoft.

Díky funkci, kterou nabízejí i další cloudová úložiště včetně již zmiňovaného Dropboxu, nyní může uživatel požádat o odkaz pro editaci dokumentu. S jeho pomocí se k příslušnému souboru dostanou všichni, kdo mají k dispozici příslušný odkaz.

„Celkem často se v reakcích uživatelů služby, zejména studentů, ozývaly názory, že naše stávající odkazy pro editaci dokumentů nemusí být některým uživatelům k ničemu, protože k jejich použití je nutné přihlášení k účtu Microsoft, a to i v případě drobnějších úprav příslušného dokumentu. napsala Filmanová dále.

Osoba sdílející dokument může také omezit, kdo si může jeho soubory pouze prohlédnout a kdo ho může upravovat. Stačí k příslušným osobám doplnit jejich e-mailové adresy a pomocí zaškrtávacího políčka rozhodnout, jestli se uživatel musí přihlásit, nebo nikoli.

Byl pro vás článek přínosný?