Hlavní navigace

Sony G3: Posílejte fotky rovnou na internet!

19. 1. 2009

Sdílet

Na veletrhu CES představila zajímavý kapesní digitální fotoaparát také společnost Sony. Pořízené snímky s modelem DSC-G3 totiž jednoduše pošlete díky zabudovanému Wi-Fi konektoru na internet nebo je nahrajete do notebooku či televize.

Novinka Sony DSC-G3 je vybavena Wi-fi konektorem, což není ovšem nějaká zásadní revoluce, protože se již několik digitálních fotoaparátů na trhu s wi-fi rozhraním objevilo. Jistý potenciální problém představuje rychlost zmínéného transportu na web, protože zkušenosti některých uživatelů wi-fi fotoaparátů byly spíše špatné - například pětimegapixelová fotografie se uplodovala desítky minut, což není právě uživatelsky příjemné. Revoluční počin výrobce spíše spočívá v zabudování internetového prohlížeče přímo do modelu, takže surfování na netu bude na velkém 3,5 palcovém LCD displeji velmi atraktivní.

CS24

Sony DSC-G3Co se týká rozlišení fotografií, tak Sony DSC-G3 patří do desetimegapixelové kategorie. Při fotografování můžete využít čtyřnásobného optického zoomu, plusem je rovněž přítomnost optického stabilizátoru obrazu. Naopak problém může představovat slabá světelnost (F3,5 - F4,6), což uživatelé poznají negativně při snímání za zhoršených světelných podmínek. Mezi pozitiva tohoto modelu patří jistě velká vnitřní paměť, která má kapacitu celé 4GB.

 

Byl pro vás článek přínosný?